31 Mart 2018 11:01

Erdoğan’dan AKM açıklaması: Çatlayın patlayın bak yıktık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok bağırdı o Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın. Çatlayın patlayın bak yıktık.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliğiyle Ayasofya Müzesi'nde düzenlenen “Yeditepe Bienali”nin açılışında konuştu.

Muhalif sanatçıları ‘tepeden inmeci, baskıcı, jakoben anlayış’ diyerek hedef gösteren Erdoğan, sözü yine Gezi eylemleri ve AKM binasına getirdi. Erdoğan, “Gezi olaylarına destek vermeyen sanatçılarımızın bu çevrelerce nasıl hedef gösterildiğini gayet iyi biliyoruz. Çapulcularla kol kola yürümedikleri, vandallığa, sokak terörüne prim vermedikleri için sanatçılarımızın nelerle tehdit edildiğini hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.

Sanatçılardan Afrin operasyonuna karşı gelen barış çağrılarını ve eleştirileri de değerlendiren Erdoğan, “Sizin orada ne işiniz var, dediler. Günlerce içlerinde biriktirdikleri kin, nefret ve husumeti gazete köşelerinden, televizyon ekranların sosyal medya hesaplarından ortalığa boca ettiler. Bunların lümpen mahalle kabadayılarından inanın hiç bir farkı yoktur. Bunlar zihniyet itibariyle modern bedevilerdir” dedi.

‘ÇATLAYIN PATLAYIN BAK YIKTIK’

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasına karşı gelen tepkilere de değinen Erdoğan, “Buna da çok bağırdı o Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın. Çatlayın patlayın bak yıktık. 10 yıllar boyunca kültür ve sanat alanına hakim olan adeta burayı kendi arka bahçeleri gibi gören zümrenin tahakkümüne son verdik. Aynı şeyi Ankara'da yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca bir tane eser ortaya koyun ya! Bir tane fiziki mekan ortaya koyamadınız” ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

F oturumu: Hapishanelerde 402’si ağır 1154 hasta mahpus var

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 679. kez bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...