30 Mart 2018 12:07

Kayyım, Özgürlükçü Demokrasi ve Gün Matbaacılık’ın evraklarını istedi

Kendisini Gün Matbaacılık’a atanan kayyım olarak tanıtan Levent Bozkurt, Özgürlükçü Demokrasi ve Gün Matbaacılık’a ait tüm resmi evrakları istedi.

Paylaş

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’ın muhasebe işlerinin görüldüğü muhasebe bürosuna giden ve kendisini matbaanın kayyımı olarak tanıtan Levent Bozkurt tüm resmi evrakları istedi. Soruşturmaya dair bilgi almak isteyen avukatların savcı ile görüşme talebi ise Pazartesi gününe kaldı.

TMSF’ye devredilen Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’a yönelik başlatılan soruşturma kapsamında atanan kayyım, muhasebe evraklarını istedi. Gazete ve matbaanın muhasebeciliğini yapan muhasebe bürosuna giden ve kendisini Gün Matbaacılık’a atanan kayyım olarak tanıtan Levent Bozkurt adlı kişi, matbaa ile gazeteye dair fatura ve kayıt defterlerini istedi. Bozkurt'un muhasebeye yazılı her hangi bir belge tebliğ etmediği öğrenildi.

SORUŞTURMA SAVCISI AVUKATLARLA GÖRÜŞMÜYOR

Öte yandan, soruşturma savcısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlarla Soruşturma Bürosu Vekili Hasan Yılmaz ile 3 gündür görüşmeye çalışan avukatlara bugün de herhangi bir bilgi verilmedi. Savcılığa giden gazete ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatlara savcının yoğun olduğu ve bugün görüşemeyeceği iletildi. Savcılık kalemi, avukatlara Pazartesi günü için önce telefonla kendilerini aramalarını, savcının uygun olması durumunda görüşmenin yapılabileceğini ilettiği bildirildi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

‘Sahnelerdeki cesaretimiz Afife Jale’den’

SONRAKİ HABER

Basın kartı iptal edilen Onaran’ın hukuk mücadelesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...