20 Mart 2018 15:12
Son Güncellenme Tarihi: 21 Mart 2018 11:59

HSK, Danıştay Başkan Zerrin Güngör'ün kızını Yargıtay’a atadı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), bugün yayınladığı kararnamelerle idari ve adli yargıda, 356 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

Paylaş

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, dün atamaları yapılan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu’nun ve eski Yargıtay 6’ncı Daire Başkanı Mustafa Lütfi Tombaoğlu’nun oğlu Onur Tombaoğlu’nun, bugün başka yerlere atanmasına tepki gösterdi. Yarkadaş, “Adalet mi bu şimdi?” dedi.

Gazete Duvar’ın aktarımına göre; Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), bugün yayınladığı kararnamelerle idari ve adli yargıda, 356 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu, Elazığ Hakimliğinden Yargıtay Tetkik Hakimliğine atandı. Eski Yargıtay 6’ncı Daire Başkanı Mustafa Lütfi Tombaoğlu’nun oğlu Onur Tombaoğlu ise Kilis Hakimliğinden Ankara Hakimliğine atandı.

’24 SAAT SONRA ANKARA'YA ATADI’

HSK’nin dün açıkladığı, “Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimlerine İlişkin 19/03/2018 Tarihli Kur’a Kararnamesi Sonucu”nda ise Hatinoğlu Elazığ’da, Tombaoğlu da Kilis’te görevlendirilmişti.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, atama kararlarına tepki gösterdi. Yarkadaş, paylaşımında “Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu, dün hakim yapıldı. Kura çekti… İlk görev yeri Elazığ’a bile gitmeden 24 saat sonra Ankara’ya atandı. Adalet mi bu şimdi? Yargıtay 6. Daire eski Başkanının oğlu da Kilis’e çıkan tayinini 24 saat sonra Ankara’ya yaptırdı” ifadelerine yer verdi.

HSK BAŞKANVEKİLİNDEN YANIT GELDİ

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, avukatlıktan hakimliğe ataması yapılan bin 236 hakim ve savcının, Ak Partili oldukları yönündeki eleştirilere cevap verdi. Yılmaz, "Mehmet Yılmaz sözü olarak söylüyorum; hiçbir avukatın geçmişlerine, siyasi düşüncesine, bölgesine bakılmamıştır. Her anlayıştan, her düşünceden, her bölgeden kişi var" dedi. 

Yılmaz, dünkü kararnamede Elazığ hakimliğine atanan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun Yargıtay Tetkik hakimliğine atanması konusundaki eleştirilere ise "Çok büyük haksızlık bu. Kararnamenin ardından yayınlanan mazeret kararnamesi ile aynı durumda olan 27 kişi Yargıtay Tetkik hakimliğine atandı. Mazeret kararnamesiyle aynı gün 179 kişinin mazeretleri kabul edildi. Kişiye özel bir durum kesinlikle yapılmadı" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP İstanbul İl Örgütü, İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ı protesto edecek

SONRAKİ HABER

Yozgat merkezinde soyunan genci, linçten polis kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...