06 Şubat 2018 09:02
Son Güncellenme Tarihi: 06 Şubat 2018 10:16

Erdoğan'dan 'Afrin'den sonra İdlib ve Menbic' mesajı

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunun İdlib ve Menbic'le süreceğini söyledi.

Paylaş

AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunun İdlib ve Menbic'e doğru genişleyeceğini söyledi. Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) ismindeki ‘Türk’ ifadesinin de kaldırılması gerektiğini söyledi.

Silah sanayiine daha çok yatırım yapılacağını söyleyen Erdoğan, "Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi, acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak, ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayii kuruluşları ile işbirliğine hazırırız. Ancak bu asla hazır şekilde olmayacak. Ülkemizde giderek daha güçlü hale gelen bir savunma sanayii sektörü var" dedi.

'AFRİN'DEKİ BU OPERASYONLAR KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR, EDECEK. İDLİB'LE DEVAM EDECEK'

'Reis bizi Afrin'e götür' sloganları üzerine Erdoğan şöyle konuştu: "İnşallah ihtiyacımız olduğu anda beraber gideceğiz. İşi sıkı tutuyoruz. Afrin'deki bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam ediyor, edecek. İdlib'le devam edecek" dedi.

İsim vermeden ABD'ye seslenen Erdoğan, "'Ne zaman bitireceksiniz?' sorusunu soranlara ben diyorum ki, siz Afganistan'daki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? Irak'taki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? 18 sene oldu hala oradasınız. Bizim 911 kilometre sınırımız var. Bugüne kadar 700'ü aşkın, terör örgütlerinin taciz atışları ile karşı karşıya, 100'ü aşkın bizim şehidimiz var. Bunu duyuyor mu Amerika? Görüyor mu? Bize pek çok şeyi söylediler ama doğru konuşmadılar. Sayın Obama da doğru konuşmadı, Trump da aynı yolda gidiyor. 'Münbiç'ten(Menbic) çıkacağız' dediler. Hadi çıkın. Kimleri getirdiniz oraya? PYD'yi, ,YPG'yi, PKK'yı. Yerleştiriyorsunuz, hala 'Münbiç'e gelmeyin' diyorsunuz. Biz Münbiç'e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz. Bu bölgede bir şey yapılacaksa, gelin NATO'da beraber olduğunuz Türkiye ile beraber yapın. Bizim sorunumuz tamamıyla terör örgütleriyledir. Amerika diyor ki DEAŞ'ı temizledik. Niye hala buradasın? O zaman sizin Türkiye'ye, İran'a veya olmaz ya Rusya'ya yönelik hesabınız var." ifadelerini kullandı.

'UYUYAN DEVİ UYANDIRDILAR'

Erdoğan, "Barış için huzur için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler" dedi.

ERDOĞAN: 'TÜRK' İFADESİNİN SÜRATLE ÇIKARILMASI LAZIM

Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalar yaptı. Erdoğan, Afrin operasyonu sonrası ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ diyen ve yöneticileri gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) hakkında, “Bir defa onun başındaki ‘Türk’ ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Tükiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey…” dedi.

Erdoğan, ABD’nin YPG ‘ye silah desteğine karşı, uluslararası hukuk kapsamında Türkiye’nin bir girişimi olup olmayacağına yönelik soru üzerine de “Bunların her türlü çalışmasını yapıyoruz, yapacağız. Gerek ikili görüşmeler, gerek uluslararası mahkemeler noktası; bunların değerlendirmelerini yapıp atmamız gereken adımları da atacağız” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nasuh Mahruki'ye Cumhurbaşkanı'na hakaret davasında beraat

SONRAKİ HABER

Bakan Arslan'a göre Türkiye'de sansür yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa