06 Şubat 2018 06:51
Son Güncellenme Tarihi: 06 Şubat 2018 07:19

Bahçeli: Afrin yıkılmalı, TTB kapatılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında TTB'yi 'Türk düşmanı ve hekimliğin yüz karası' ilan ederek 'Kapısına kilit asılmalı' dedi.

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin Türk düşmanı olduğunu iddia ederek "Hekimliğin yüz karasıdır. Derhal çok acil şekilde, hakkında yasal düzenleme yapılmalı ya da kapısına kilit asılmalıdır" dedi. Bahçeli, "Afrin yıkılmalı ya da teröristler ateşe verilmeli" ifadelerini kullandığı konuşmasında Erdoğan'ın "Gerekirse ben de Afrin'e giderim" söylemini "Yeri gelirse ben de bir bozkurt gibi Afrin'e giderim" diyerek tekrarladı.

'KÖKÜ KAZINACAKSA GÜN BUGÜNDÜR'

18. gününde devam eden Afrin operasyonuna değinen Bahçeli, "Türk milletinin bekası siyaset üstü bir konudur. Artık terörizmle her seviyede hesaplaşma zamanı gelmiştir. Davamız haklıdır. Terörün kökü kazınacaksa gün bugündür" ifadesini kullandı.

'TTB TÜRK DÜŞMANIDIR'

Bahçeli, CHP ve TTB içinse şöyle konuştu: "CHP, PYD'yi temize çıkarma, aklama arayışındadır. Zulme karşı tarafsız kalmak bile namussuzluktur. Ateş açan rezillere en ufak tepki göstermemişlerdir. Teröristler cezalandırılıyor, halk sağlığı sorununa işaret ediliyor. Bu ne kepazeliktir, nasıl bir satılmışlıktır. TTB Türk düşmanıdır, hekimlerin utancı, hekimliğin yüz karasıdır. Derhal çok acil şekilde, hakkında yasal düzenleme yapılmalı ya da kapısına kilit asılmalıdır."

'AFRİN YIKILMALI YA DA TERÖRİSTLER ATEŞE VERİLMELİ'

Afrin'de TSK tankının vurulduğunu hatırlatan Bahçeli, "ABD Türkiye'ye adı konmamış, benzerlerine soğuk savaş zamanlarında rastlanacak art niyetli tavır içindedir. Dün Afrin Küçük Darmık Dağı bölgesinde bir tankımızın vurulmasını sözde müttefik ülkeler ne ile izah edeceklerdir. NATO nerededir, niye sessizdir? NATO bugün yoksa, yarın olsa ne yazacak, olmasa ne çıkacaktır" dedikten sonra "PYD'nin silahlı kanadı YPG kırsal alanda çatışmak yerine teröristleri Afrin merkezine konuşlandırıp sözde şehir savaşı için plan içindedir. Sivillerin can kaybı ile uluslararası toplumu kışkırtmak istemektedir. Afrin ilçe merkezine öncelikle burayı bilen ve tanıyan ÖSO girmeli, çevre emniyetini de tecrübeli ve şehir içi mücadelede uzmanlaşmış askerlerimiz sağlamalıdır. Afrin ya yıkılmalı ya da teröristler ateşe verilmelidir. Bu çıkışımızdan rahatsız olan varsa önce kimlerle düşüp kalktıklarını söylemek mecburiyetindedir. Türk milleti bugünlere 'Ya istiklal ya ölüm' seslenişi ile gelmiştir. Terör kaynağında kurutulmalıdır. Gerekirse terör destekçilerine aynı muameleyi göstermek boyunlarımızda borçtur" ifadelerini kullandı.

MHP'nin "Hiçbir zaman ayrımcı ce dışlayıcı olmadığını" öne süren Bahçeli, "Kucaklaşmanın adresi büyük Türk milletidir. Binlerce yıllık milli tarihimiz, hatası ile sevabı ile, üzüntüsü ile sevinci ile bizim ceddimize aittir" dedi.

'GEREKİRSE BEN DE BOZKURT GİBİ AFRİN'E GİDERİM'

"Türk milliyetçileri için hedef Kızıl Elma ülküsüdür. Zeytin Dalı Harekatı başlar başlamaz kabaran milli heyecandan ödü patlayanları gördükçe hayrete kapılmamak elde değildir. Kızıl Elma ülküdür. Ülküsü ve ülkesi olmayanların anlaması imkansızdır" diyen Bahçeli, Erdoğan'ın "Gerekirse Afrin'e ben de giderim" söylemini tekrarlayarak "Eğer yeri gelirse ben de bir bozkurt gibi Afrin'e gider bu vatana bu millete taşıdığım canı seve seve vermeye hazırım. Bu da bu millete Devlet sözüdür" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Reis, halkın değil tefecilerin reisi

SONRAKİ HABER

Suriye'den Halep ve İdlib'e hava savunma füzeleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...