06 Şubat 2018 06:27
Son Güncellenme Tarihi: 06 Şubat 2018 18:29

TSK'nin Afrin operasyonunda 18. gün

TSK’nin Afrin’e yönelik operasyon 18'inci gününde de devam ediyor. 

Paylaş

TSK’nin Afrin’e yönelik operasyon 18'inci gününde de devam ediyor. 

DHA’nın haberine göre 20 Ocak'ta başlatılan operasyonun 18. gününde Hatay ve Kilis sınırında gece boyunca top atışları yapıldı. Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinden de duyuldu. 

TSK’DEN AÇIKLAMA 

TSK tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi:  "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, 6 Şubat 2018 tarihinde, 23 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 970 olmuştur."

ATME KAMPINA ROKETLİ SALDIRI: 3 ÖLÜ, 15 YARALI

Hatay sınırında bulunan, Suriye'nin Atme kasabasındaki kampa yapılan roketli saldırıda, ilk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi de yaralandı.

ASKERLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda hayatını kaybeden askerler için cenaze töreni yapıldı. Hayatını kaybeden askerler gözyaşları içinde toprağa verildi. 

Piyade Teğmen Ahmet Aktepe'nin cenazesi, memleketi Erzurum'un Tortum ilçesinde, 20 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Aktepe yaklaşık 25 yıl önce yaşamını yitiren babası Halis Aktepe'nin yanına defnedildi.

Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya'nın (28) cenazesi de memleketi Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölen askerin 20 gün önce Afra isimli bebeği olmuştu.  

İDLİB’DE ÖLEN ASKERİN DE CENAZESİ VARDI

Suriye'nin İdlib kentinde öle 57 yaşındaki Mahmut Pakyürek ise memleketi Adana'da toprağa verildi. 

Afrin’de bugüne kadar 16’sı asker, 53 kişi hayatını kaybetti. (HABER MERKEZİ)

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'YE GELMİYOR

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün Türkiye'ye düzenleyeceği ziyaretin ertelendiği bildirildi.

İsveç basını, Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün iki hafta içinde Türkiye'ye yapacağı ziyaretin belirsiz bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Sputnik'in aktardığına göre; erteleme kararı, Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyona tepki nedeniyle alınmış olabilir.

HATAY'DA BAZI YERLER ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Hatay Valiliği, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bazı yerlerin özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiğini duyurdu.

Hatay Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekatının selameti açısından 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Hatay ili mülki hudutları içerisinde bulunan Oğulpınar Üs Bölgesi Çevresi, Hac Konaklama Üs Bölgesi, Aktepe Gediği Köyü bölgesi ve Hatay- Kilis karayolundan Höyük Krk. Bağlantı yolu, Sakız (Koruhöyük çıkışı), Akbaba (Sugediği Köyü bölgesi arazi ve yolları), Zafer Toka (Kaletepe Köyü arazi ve yolu), Bayraktar (İncirli Köyü arazi ve yolu), Halepli (Perişan Köyü bölgeleri arazi ve yolları), Sucu (Sucu Köyü bölgeleri arazi ve yolları), Güntepe (Şarkhamamı Köyü bölgesi arazi ve yolları ve Karakol geri hattı arazisi), Davutpaşa ve Bükülmez (Köyü arazi ve yolları)  Bölgelerinde,  07 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 08.00'den başlayıp 21 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 08.00'de bitecek şekilde (15) gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.

Buna göre, 07-21 Şubat 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayım yapmaları ile her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklanmıştır.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul nüfusuyla 129 ülkenin nüfusunu geride bıraktı

SONRAKİ HABER

Aktör John Mahoney yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...