Metal fabrikalarında işçiler üretime 15 dakika ara verdi

Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler üretimi 15 dakikalığına durdurarak eylemler düzenledi, grev kararlılıklarını ifade etti.

25 Ocak 2018 13:05
Paylaş

Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda işçiler 15 dakika durma eylemi yaptı. Döviz ve sloganlarla grev kararlılıklarını dile getiren işçiler, olası bir grev yasağını da tanımayacaklarını ilan ettiler.

FORD'DA ÇALIŞAN KADIN İŞÇİLERDEN MESS'E ÖZEL VİDEO: KORKTUN MU?

Ford'da çalışan kadın işçiler, metal işçilerinin 2 Şubat'ta çıkacağı ortak greve karşı lokavt kararı aldığını ilan eden MESS'e, çektikleri video ile mesaj yolladı. Sosyal medyada Simge Barankoğlu adlı kullanıcının yaydığı ve "Korktun mu akımı" olarak bilinen akıma da gönderme yapılan videoda işçiler MESS'e "Korkmalısın" diyerek grev kararlılıklarını ifade etti. 

MESS’LE GÖRÜŞME YAPILACAK

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Çelik-İş sendikaları grup sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine 2 Şubat’ta greve çıkma kararı aldı. Yüzde 6.4 zam ve 3 yıllık sözleşme dayatmasından vazgeçmeyen MESS ise işçi sendikalarıyla yeniden bir araya gelme talebinde bulundu. Gazetemize konuşan işçiler, onayları olmayan bir sözleşmeye imza atılmamasını istemediklerini dile getirdi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Over 170 intellectuals in Turkey call on MPs to end the operation in Afrin

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu ve Tillerson arasında 'güvenli bölge' karmaşası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...