19 Ocak 2018 06:07

Yeni Şafak’ın Afrin freni: 3 saatte alınacaktı 3 ay oldu

Afrin'e yönelik askeri harekat planları gazetelerin manşetlerinden inmezken Yeni Şafak, dün '3 saat' dediği operasyonun süresini bugün 3 aya çıkardı.

Paylaş

Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin yönetimindeki Afrin'e karşı askeri harekat planları gazetelerin ana gündemini oluşturmaya devam ediyor.

Dün, “3 saatte Afrin” manşetini atan ve kantonun 3 saat içerisinde TSK tarafından ele geçirilebileceğini öne süren Yeni Şafak bugünkü haberinde frene bastı. Yeni Şafak sadece bir gün içerisinde tahmini Afrin fethini 3 ay uzattı ve “Güvenlik kaynakları Nisan 2018’e kadar harekatın tamamlanabileceğini belirtiyor” dedi. Habertürk'te harekatın 3-5 ay sürebileceği bildirildi.

Gazetelerde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Rusya ziyareti önemli yer tuttu. Hürriyet, görüşmeyi “Haritalar masada” manşetiyle verdi. Haberde Afrin’in dağlık bir araziye sahip olması sebebiyle hava desteğinin önemli rol oynayacağı, bunun için de Rusya’nın S-400 hava savunma sistemlerini kaldırması gerektiği talebinin iletildiği aktarıldı.

Akşam, Rusya ile görüşmeleri “S-400’leri kapatın” manşetiyle verdi. Star’da ise "Sınır güvenlik gücü kurmuyoruz" diyen ABD’ye yönelik çağrı “Madem öyle silahları topla” manşetiyle duyuruldu.

Türkiye, “Afrin için son turlar” derken Cumhuriyet’te ise Türkiye-Rusya-ABD arasındaki görüşmeler “Afrin satrancında karşılıklı hamleler” başlığıyla yansıtıldı.

Aydınlık, Rusya ile temasları “Afrin öncesi önemli görüşme” haberiyle verdi. Sözcü, Suriye'den gelen "TSK uçaklarını düşürürüz" açıklamasını "Türkiye'ye karşı büyük küstahlık" olarak niteledi.

Karar, TSK’nin planının Afrin’in güneydoğusunda yer alan Tel Rifat’ı SDG’den almak böylece kantonu izole etmek olduğunu yazdı. SDG, Tel Rifat aracılığıyla Suriye ordusunun kontrolündeki bölgeler ve Menbic-Kobani hattıyla bağlantı sağlıyor.

Özgürlükçü Demokrasi’de ise dün Afrin başta olmak üzere Rojava’nın belli başlı kentlerinde askeri harekat planına karşı yapılan mitingler “Halklar ayağa kalktı” manşetiyle aktarıldı. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Bingöl Solhan'da otobüs dereye uçtu: 6 ölü

SONRAKİ HABER

Mardin toz bulutu nedeniyle gece gibi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...