18 Ocak 2018 05:15

Medya, Afrin seferinde!

MGK sonrası Afrin'e operasyon iddiaları güçlenirken gazeteler ve köşe yazarlarında Afrin gündemi tartışıldı.

Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonrası Afrin’e karşı askeri harekata yönelik haberler gazetelerin manşetlerine taşınırken iktidar medyasında köşe yazarları da Afrin’i yazdı.

Yeni Şafak bugün “3 saatte Afrin” haberiyle Afrin’e yönelik operasyonun 180 dakikada biteceğini öne sürdü.

Karar’da MGK bildirisine atıf yapılarak “Afrin operasyonunun son olmayacağı” belirtildi ve “Afrin ilk aşama” manşeti atıldı.

Milliyet, MGK kararlarının “Harekat emri gibi” olduğunu söyledi, Habertürk ise “Sabrın sonu Afrin” dedi.

Vatan, “Güçlü, cesur, hazır” manşetini atarak savaşa askerlerden daha hazır olduğunu gösterdi. Mültecilere karşı ayrımcı haberleriyle tanınan Sözcü ise bir kez daha “Mülteci” kartına oynayarak “Afrin temizlenirse 500 bin Suriyeli döner” manşetini attı ve okurlarını Afrin operasyonuna ikna etmeye çalıştı.

İKTİDAR MEDYASINDA İKİ FARKLI TON

Yeni Şafak’ın sık sık TSK’nin Suriye’deki operasyonlarını genişletmesi çağrıları yapan genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül’ün bugünkü yazısının başlığı “Şimdi sefer zamanı: Afrin, Münbiç ve Fırat’ın doğusu.” “Afrin’e girmenin vatan savunması olduğunu” iddia eden Karagül’e göre “Şimdi herkes ‘ne kadar Türkiyeli’, gösterme vakti”. Bir başka deyişle Afrin operasyonunu destekleyen Türkiyeli, desteklemeyen hain!

Sabah’ın baş yazarı Mehmet Barlas ise Afrin krizi ‘Kürt realitesi’ni olumsuz mu etkileyecek?’ başlıklı yazısında “Afrin'deki oluşumun Türkiye'nin bütünlüğünü ve güvenliğini hedef aldığını düşündüğümüz için, bir askeri müdahalenin gerekli olduğunu düşünüyoruz.
Afrin'deki bu oluşum bizim Hatay'ımızı Amanos dağları üzerinden doğrudan tehdit ediyor.
Afrin, PKK/ PYD'nin sınırdan militan, silah ve mühimmat sızdırarak, Türkiye'deki terörü beslediği en önemli merkezler arasında.
HDP'li eski milletvekili ve Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün "Deutsche Welle"ye verdiği demeç ise, Afrin krizinin Kürt realitesine olumsuz yansımalar göstereceği iddiasını da gündeme getirdi” dedi.

Barlas’ın Ahmet Türk’ün ifadelerini yazısının devamında da olumsuz bir yorumda bulunmadan vermesi dikkat çekti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Viyana’daki Suriye görüşmelerinin tarihi açıklandı

SONRAKİ HABER

MB’nin faiz kararı öncesi dolar 3.80 liranın üzerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...