12 Ocak 2018 08:49
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ocak 2018 07:51

Emniyet Müdürü Soylu’yu görüp el artırdı: Kafa kıracağız

Adıyaman Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun polise verdiği ‘Ayağını kır, suçu bana at’ talimatını ileri taşıdı: Kafalarını kıracağız. 

Paylaş

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir uyuşturucu operasyonu sonrası açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, "Biz uyuşturucu satıcılarının bellerini kırdık, kırmaya devam edeceğiz. Yeri gelirse kafalarını kıracağız" dedi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de " Sayın "Bakan’ın bu açıklamasını, soyadı gibi soylu ve kıymetli bulduğumu ifade etmek istiyorum" dedi. 

SÜLEYMAN SOYLU ‘AYAĞINI KIR, SUÇU BANA AT’ DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Ocak’ta yaptığı konuşmada uyuşturucu satıcısı ile terörist arasında bir fark olmadığını belirterek “Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğünüz zaman, beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamıştır. Suçunu bana atsın" demişti. Soylu’nun açıklamaları ‘polise infaz yetkisi’ olarak yorumlanmış ve tepki çekmişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ: YERİ GELİRSE KAFALARINI KIRACAĞIZ

DHA'nın haberine göre Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper bir uyuşturucu operasyonu sonrası şu cümleleri kurdu: Biz uyuşturucu satıcılarının bellerini kırdık, kırmaya devam edeceğiz. İçişleri Bakanımızın bizlere verdiği talimat yanlış anlaşılmış olabilir Türkiye genelinde ama biz sayın bakanımızın ne demek istediğini çok iyi biliyoruz, çok iyi anladık. Sayın bakanımız 'Bacaklarını kırın' demişti, biz uyuşturucu satıcılarının bellerini kırıyoruz. Yeri geldiğinde bunların kafalarını kırmak için her türlü güç ve azim bizlerde mevcuttur.

Adıyaman Gölbaşı ilçe girişinde polis tarafından durdurularak aranan yolcu otobüsünde 10 kilo 523 gram sentetik uyuşturucu bonzai ele geçirilirken 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Yapılan incelemede şüphelilerin sahte kimlik kullandığı ve M.Ç.'nin 17 ayrı suçtan arandığı, 35 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu bulunduğu, S.K.'nın ise 4 ayrı suçtan arandığı belirlendi.

REKTÖR’DEN SOYLU’NUN ‘BACAĞINI KIR’ AÇIKLAMASINA DESTEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına bir destek de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'dan geldi. 

Rektör Cevdet Erdöl, 14 Ocak'ta yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, terörle ve uyuşturucuyla mücadelenin eş zamanlı ve aynı tempoda sürdürülmek zorunda olduğunu vurgulayarak, 'Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın” ifadelerini kullandı. Sayın Bakan’ın bu açıklamasını, soyadı gibi soylu ve kıymetli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bir kısım çevrelerden Soylu ’ya gelen tepkiler sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın da 'Soylu’ nun ifadesi bir kararlılık ifadesidir” diyerek kıymetli bir açıklamaya imza attı. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın gerek İçişleri Bakanımızın gerekse Cumhurbaşkanlığı Sözcümüzün kıymetli açıklamaları uyuşturucuya karşı birer manifesto niteliğindedir. Ne var ki bazı çevreler, (hangi amaca hizmet ediyorlarsa artık) durumdan rahatsız olduklarını belirten açıklamalar yapmakta gecikmediler. Okullarda, sokaklarda tertemiz çocuklarımızı yok etmeyi hedefleyen zehir tüccarlarına karşı mücadele, onurlu bir duruştur. Esasen uyuşturucu ve uyuşturucu simsarlarıyla mücadele bir ihsan değil, ödevdir. Geleceğimizi yok etmeyi hedefleyen uyuşturucu tacirlerinin karşısında olana karşı olmak, kimin ve neyin yanında olmaktır acaba?​”(HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Efes'in konuğu Kızılyıldız

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş ilk kez hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa