11 Ocak 2018 10:41

Cezaevinde annesiyle kalan çocuk sayısı 624 oldu

14 Kasım 2017 itibariyle cezaevinde kalan çocuk sayısı nisan ayına göre yüzde 20 arttı. 624 çocuğun 51'i ise yabancı uyruklu.

Paylaş

Adalet Bakanlığı 14 Kasım 2017 tarihi itibariyle anneleriyle cezaevinde bulunan çocuk sayısının 624 olduğunu açıkladı. Bu rakam nisan ayında 560 idi. 

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin konuyla ilgili verdiği soru önergesine Adalet Bakanlığından cevap geldi. Bakanlığın ilettiği verilere göre cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan 0-6 yaş arası çocuk sayısı 668 oldu. 560 olan Nisan ayı rakamlarına göre yüzde 20 oranında artış yaşandı. 

Cezaevlerinde annesiyle birlikte kalan çocukların 51’i ise yabancı uyruklu. 

BAKANLIĞIN ELİNDE YETERLİ VERİ YOK

Bakanlık ayrıca ağır hasta olduğu tespit edilen çocuklarla ilgili ellerinde veri bulunmadığını şu sözlerle ifade etti: “2003- 2017 yılları arasında annesinin yanında kalan ağır hastalığı tespit edilen çocuk sayısına ilişkin istatistikî veri bulunmamaktadır.”

BAKANLIK ‘ÖZEL İNCELEME GEREKTİRİYOR’ DİYE YANITLAMADI

Adalet Bakanlığı daha önce İlgezdi’nin cezaevlerinde bulunan “Hamile hükümlü veya tutuklu mahkûmlar” ile “Doğum yapan hükümlü/tutuklu mahkûm sayılarına” ilişkin sorusunu “Bilgim yok” diyerek yanıtlamamıştı. 

Aynı sorulara bu sefer Bakanlık,“Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlü tutukluların hamile olup olmadığı, ceza infaz kurumunda doğum yapıp yapmadığı, annesinin yanında kalan çocukların hastalık veya vefat durumuna ilişkin veriler özel inceleme gerektirdiği için cevap verilememiştir.” şeklinde yanıt verildi.

Yine, doğum esnasında ya da doğumdan sonra cezaevinde çocuğunu kaybeden tutuklu ve hükümlü annelere ilişkin sorulara da Bakanlık “özel çalışma gerektirdiği” gerekçesiyle yanıt vermedi. (HABER MERKEZİ)

Cezaevlerinde kalan çocuk sayısı uyrukları

ÖNCEKİ HABER

Pakistan, ABD ile askeri iş birliğini askıya aldı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Belediyesi'nin başkan vekili Tahir Doğaç oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...