10 Ocak 2018 04:14

Poyraz Ali annesine kavuştu: Zeynep Bakır tahliye edildi

5 yıl önce 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklanan ve atipik otizmli oğlu Poyraz Ali’yi cezaevinde büyüten Zeynep Bakır tahliye oldu

Paylaş

2013 yılında ‘Basın açıklaması yapmak’, ‘Özgür Karadeniz’in Sesi gazetesine yazı yazmak’ ve ‘1 Mayıs’a katılmak’ gerekçeleriyle 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklanan Zeynep Bakır, dün Gebze Cezaevi’nden tahliye oldu. 

Bakır, tutuklandığında henüz iki yaşına girmemiş olan atipik otizmli oğlu Poyraz Ali'yi cezaevinde büyüttü. ‘Poyraz Ali’ye Özgürlük’ grubu yıllardır Zeynep ve Poyraz Ali’nin özgürlüğü için mücadele ediyordu.

Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’nde ailesi ve yakınları tarafından tahliyesi beklenen Zeynep Bakır’ı eşi Emrah ve oğlu Poyraz Ali karşıladı.  Tahliyesinin ardından Diken'den Rıfat Doğan'a konuşan Bakır, çok mutlu olduğunu söyledi.

zeynep bakır ve poyraz ali
Fotoğraflar: Rıfat Doğan

Bakır, tutuklu olduğu süre boyunca oğlu için verdiği mücadeleyi mektuplarla ve eşi aracılığıyla duyurmuştu. Silivri Cezaevi'ne sürgün edildiğinde oğlundan ayrı kalmış ve Poyraz Ali'ye yeniden kavuşabilmek için açlık grevine başlamıştı.

Türkiye'de 0-6 yaş arası en az 560 çocuk annesiyle birlikte cezaevinde kalıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÇED toplantısında yurttaşları azarlayan görevli açığa alındı

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 10 Ocak 2018

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...