11 Nisan 2017 10:33

Miraz bebek şimdi de sürgün ediliyor

8 aylık bebeği Miraz ile birlikte Bakırköy Cezaevinde kalan Gülistan Diken Akbaba Gebze Cezaevine sevk edildi.

Paylaş

Yaklaşık iki buçuk aydır, annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde kalan 8 aylık bebeği Miraz Bebek şimdi de Gebze Cezaevine sevk edildi. Miraz'ın babası Cengiz Zaza Akbaba, "Şimdi acil bir şekilde gidip çocuğumu alıp Gebze'ye götürmem gerek. Bu çocuk daha bu yaşta sürgün ile tanıştı." dedi. 

Yaklaşık iki buçuk aydır 8 aylık bebeği Miraz’le birlikte Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde kalan Gülistan Diken Akbaba'nın Gebze Cezaevine sevk edildi. 

Yeniden yargılama talebinde bulunan ve adalet arayışlarını sürdüren Akbaba'nın eşi Cengiz Zaza Akbaba, açık görüş dahi yapamadan şimdi de eşi ve çocuğunun Gebze Cezaevine sürgünüyle karşı karşıya kaldı.

dihaber'e bilgi veren Cengiz Zaza Akbaba, “Dün kapalı görüş yaptık, herhangi bir sorun yoktu. Bugün ise beni arayıp eşimin ring aracına Miraz'ı bildirmek istemediğini söylediler. Neye uğradığımı şaşırdım" diyerek eşinin sürgün edilmesinin nedenini anlamadığını söyledi. 

8 aylık bebeğinin daha bu yaşta sürgünle karşılaştığını ifade eden Akbaba, "Tek talebimiz yeniden yargılama iken şimdi de sürgün yaşıyoruz, artık bu çile son bulsun" dedi. Eşi Gülistan'ın, Miraz'ı ring aracına koymak istemediğini ifade eden Akbaba, "Bu çocuk daha bu yaşta sürgün ile tanıştı. Tek talebimiz başından beri adil yargılanma" dedi.

Akbaba ailesi avukatlarından Ferat Boğatekin‏ ise Twitter hesabından 8 Aylık Miraz bebeğin annesinin sürgün edilmesinden dolayı kendilerine teslim edildiğini belirterek, Miraz bebeğin videosunu paylaştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Zaman Gazetesi yazarlarına 3'er kez müebbet talebi

SONRAKİ HABER

Erdoğan radyo yayınında Kürtlerin mesajını dinlemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...