11 Ocak 2018 09:49

Mahir Ünal: AK Parti ve MHP, ittifak için komisyon kuracak

Bahçeli ve Erdoğan görüşmesine dair açıklama yapan Mahir Ünal, 'Çalışmayı sürdürmek için 3'er kişiden oluşacak komisyon kurulması planlanıyor' dedi.

Paylaş

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan buluşmasıyla ilgili konuştu. Ünal, "Bizim Sayın Bahçeli ile yürüttüğümüz görüşmeler aynı zamanda milli mutabakatın adımıdır. AK Parti uyum yasaları çerçevesinde ittifak konusunu çalışmaktadır. Başlangıç olarak AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmesi için 3'er kişiden oluşacak bir komisyon kurulması düşünülmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP miilletvekilleriyle bir araya geldiği iki saat yirmi dakikalık toplantı sonrasında konuşan AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

'BAHÇELİ VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ'

"Bu konu uzunca bir zamandan beri Türkiye'nin gündeminde. Çünkü 15 Temmuz'dan hemen sonra Türkiye'nin önünde bir fotoğraf açık ve net şekilde ortaya çıktı. 15 Temmuz sonrası bu mücadelenin, 4 terör örgütüyle Türkiye'nin mücadelesi var. Türkiye'nin hem sınır güvenliği hem sınır illerini korumak için Suriye'de Irak'ta sürdürdüğü bir mücadele var. Bu süreçte ortaya çıkan net fotoğraf şudur. Türkiye adeta bir milli mücadele vermektedir.

Doğal olarak da bu milli mücadele bir milli mutabakatı gerektirmektedir. Biz ittifakı, bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz.

Bizim Sayın Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler, aynı zamanda büyük bir mutabakatın adımıdır. Birileri tıpkı 15 Temmuz'u itibarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi, sokağa çıkıp devletine sahip çıkan kahramanları itibarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi bu milli mutabakat meselesini de itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Yok efendim 'Bahçeli şöyle yaptı, MHP şöyle yaptı, AK Parti şöyle yaptı' gibi basit değerlendirmelerle meseleleri ele alıyorlar."

'3'ER KİŞİLİK KOMİSYON KURULMASI DÜŞÜNÜLMEKTEDİR'

"Önümüzdeki süreçte oluşturulacak olan komisyonlar aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalıştırılacaktır. AK Parti uyum yasaları çerçevesinde ittifak konusunu çalışmaktadır. Başlangıç olarak AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmek için 3'er kişiden olulşan bir komisyon kurulması düşünülmektedir.

Şu anda konuştuğumuz MHP ve diğer unsurlarla bizim düşündüğümüz bu büyük milli mutabakatın çerçevesini konuşuyoruz.

Uyum yasalarıyla ilgili diğer siyasi partilerle yapacağımız istişareler ayrı bir bahistir. AK Parti çalışmalarını tamamladıktan sonra, Meclis grubu olarak istişarelerini yapacaktır."

'KILIÇDAROĞLU, TAYYİP ERDOĞAN DÜŞMANLIĞINDAN VAZGEÇSİN'

"Muhalefet öncelikli olarak bu milli mutabakatın dışında, Türkiye düşmanı yapıların, lobilerin sözcülüğünü öncelikli olarak bıraksın. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, 15 Temmuz’u, 15 Temmuz kahramanlarını adeta bir Türkiye düşmanının gözüyle görmekten vazgeçip, Tayyip Erdoğan düşmanlığından vazgeçsin. Atatürk’ün partisinin ve Atatürk’ün partisine uygun bir pozisyonun öncelikle Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları tarafından alınması gerekiyor.

'CHP'NİN POZİSYONU MİLLİ DEĞİLDİR'

"Bugün aldıkları pozisyon yerli değildir, milli değildir, CHP’ye yakışmamaktadır. Şu anda bu meselelere baktıkları gözlük yerli ve milli gözlük değil. Biz kimin dediğine bakmaksızın milletimiz ne diyor ona bakarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu yönde bizimle adım atacak, Türkiye’nin bekası konusunda milletimizin vatanımızın bekası konusunda bizimle birlikte olacak herkese bizim kapımız açıktır. Bu büyük mutabakatın içerisinde olacak bütün unsurlara kapımız açıktır. Millet de kimin ne dediğini, nerede durduğunu açık şekilde görmektedir."

ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI 

"Ünal, Abdullah Gül ile ilgili soruya ise şöyle yanıtladı: Türkiye'nin güven adası olarak mücaele verdiğini herkes biliyor. Bu mücadele devam ederken Abdullah Gül'ün de bir AK Parti'li nefer olarak bulunması gerektiğinin altını çizdik. Yoksa biz siyasi hesaplarla hiç hareket etmedik." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taş ocağı istemeyen Kömürköylüler, toplantıya izin vermedi

SONRAKİ HABER

Fatih Polat: Hakikatin ve mesleğimizin arkasındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...