09 Ocak 2018 07:17

Bahçeli, Erdoğan'a desteğini 5 yıl daha uzattı

Seçimde Erdoğan'a desteğini şimdiden açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '2019'dan sonraki 5 yıl boyunca iş birliği sürecek' dedi.

Paylaş

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini şimdiden ilan eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında "Desteğimiz seçimlerle sınırlı kalmayacak. 2019'dan sonraki 5 yıl boyunca iş birliğini gönül huzuruyla yapacağız" dedi. Bahçeli ayrıca kendisine yönelik eleştirilere "CHP'yi yanına aldığı İP, HDP, EMEP, FETÖ ve PKK ile diğer yedekleri de hiç kafaya takmayız" şeklinde yanıt verdi.

2017 yılındaki gelişmelere değinen Bahçeli, "Terör örgütleri ile üzerimize geldiler. Tarihi hesaplarını görmek istediler. Satılık kalemleri, kiralık köşe yazarlarını, yarım aydınları, sahtekar televizyoncuları kullandılar. İftira attılar, itham silahını çektiler. Kah özgürlük ve insan hakları maskesi ile, potansiyel Türk düşmanı vasıfları ile kalemizi çökertmeye kalkıştılar. Başardılar mı? Elbette hayır" ifadesini kullandı.

Bahçeli, 2018'in yeni hükümet sisteminin yerleşmesi için önemli bir dönemeç olduğunu belirterek "AKP ve MHP Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hazırlık aşamasından, halk oylamsaına kadar başarılı bir iş birliği yönetti. Türkiye'nin mutabakata dayanan bir hükümet sisteminin ihtiyaca olduğu, en küçük siyasi çıkar olmaksızın ifade ettik. Bu nedenle sistemin bina edilmesini tavizsiz şekilde destekledik. Bu destek ve katkımız 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde de mutlaka devam edecektir. 2019'dan sonraki 5 yıl boyunca da yeni sistemin kalıcı hale gelmesi için süreç birliğinin, ahlaki ittifakın gereğini gönül huzuru ile yapacağız. Bu şartlar altında dün de belirttiğim üzere partimiz 2019'da Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaktır" vurgusu yaptı.

Bahçeli, "2018'deki yasal düzenlemelerin süratle hayata geçirilmesi ise bir başka gündem maddesidir. Biz Türk'üz doğruyuz, verdiğimiz sözü sonuna kadar tutarız. Hükümet sisteminde geriye dönüş yoktur" şeklinde konuştu.

'CHP'Yİ YANINA ALDIĞI İP, HDP, EMEP, FETÖ VE PKK'YI KAFAYA TAKMAYIZ'

CHP'li Özgür Özel'in kendisine yönelik "Patron çıldırdı" eleştirisine yanıt veren Bahçeli,  "CHP'yi yanına aldığı İP, HDP, EMEP, FETÖ ve PKK ile diğer yedekleri de hiç kafaya takmayız. Bir millet ne diyor ona bakarız. MHP'nin kapısına tasfiye sürecinde ibaresi asıldığını onursuzca söyleyenler, patron çıldırdı, kapatıyoruz sözlerini ile irademizi saptıranlar uçurumların en derinine çıldıra çıldıra düşmüşlerdir" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ermenek'te ölen madencinin ailesine manevi tazminat ödenecek

SONRAKİ HABER

Okul arkadaşının dikkati, cinsel istismarı ortaya çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...