10 Ocak 2018 04:42

Bahçeli ile Erdoğan Beştepe'de ittifakı görüştü

Seçimde Erdoğan'a desteğini açıklayan ve iş birliğinin 2019 sonrası da süreceğini söyleyen Bahçeli Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a vereceği desteği açıklamasının ardından Saray’a davet alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi gerçekleşti. Görüşme 35 dakika sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Ocak’ta yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyledi. Bahçeli’nin açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’yi görüşmeye davet etti.

Erdoğan’ın davetinin kabul eden Bahçeli, Beştepe’ye gitti. Saat 16.00’da başlayan görüşme, yaklaşık 35 dakika sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı. 

BBP DE DESTEK AÇIKLADI

16 Nisan rerferandumunda ‘evet’ diyerek aynı cephede duran MHP ve AKP’ye BBP’de katıldı. 

AKP ile MHP’nin iş birliğinden en üst düzeyde memnuniyet duyduklarını belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin “BBP olarak, Türk milliyetçilerinin, muhafazakarlar ile maneviyatçıların birlikteliğinden memnuniyet duyduğumuzu ve desteklediğimizi, bu iş birliğinin yanında olduğumuzu çok güçlü bir şekilde ifade ediyorum. ” ifadelerine yer verdi. 

SAADET’E DE ÇAĞRI

Destici, “Bizim şu anda tabii bir kanaatimiz var ama bu kanaatimizi kurullarımızı toplayıp, bir karara çevirmiş değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2019 seçimlerinde yeniden aday olacaklarını açıklarsa partimizin yetkili organlarını, istişare kurulları ve yan kuruluşlarını toplarız. Bizdeki bu kanaati bir karara bağlayarak kamuoyuyla paylaşırız.” yanıtını verdi. 

Kendisinin de bir kaç kez Erdoğan'la görüştüğünü belirten Destici, Saadet Partisi’ni de bu ittifaka katılmaya çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 10 Ocak 2018

SONRAKİ HABER

Jaylen Brown: ABD'de spor bir kontrol mekanizmasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...