10 Ocak 2018 06:16

'Öğretmen 3 öğrencisini taciz etti, müdür sakladı'

Eğitim Sen Adana Şubesi, Seyhan'daki bir lisede coğrafya öğretmeninin 3 öğrencisini telefonla taciz ettiğini, müdürün ise olayı sakladığını öne sürdü.

Paylaş

Hamdullah KESEN

Eğitim Sen Adana Şubesi, Seyhan ilçesinde bulunan Anafartalar Anadolu Lisesi'nde görevli Coğrafya öğretmeni U.K.'nin 9, 10 ve 11’inci sınıflarda okuyan 3 öğrencisini bir ay önce telefonla taciz ettiğini ve olayın yargıya intikal ettiğini açıkladı. Eğitim Sen, öğrencilerin öğretmen U.K. hakkında okul idaresine dilekçe verdiği ancak okul müdürü S.K.’nin herhangi bir işlem yapmadan şikayeti sümen altı ettiğini öne sürdü. İstismar, ailelerin ihbarı üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatılmasıyla ortaya çıkarken şikayetçi 3 aileden 2’sinin şikayetlerinden vazgeçirildiği belirtildi. 

EĞİTİM SEN ADAN ŞUBESİ: MÜDÜR ÖĞRETMENDEN YANA TUTUM ALDI

Velilerin Eğitim Sen Adana Şubesi’ne başvurduğunu kaydeden Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ahmet Karagöz, "Olaydan 3 hafta sonra yapılan telefon ihbarı üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü öğrencilerin ifadelerine başvuruyor. Bir öğrencinin ısrarı üzerine şikayet savcılığa intikal ediyor. Öğrencilerin güvenliğinden sorumlu olan okul Müdürü S.K. öğrenciler tarafından verilen dilekçeleri sümen altı yaparak öğretmen U.K.'den yana bir tutum alarak gerçek niyetini beyan etmiştir" dedi.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ahmet Karagöz
Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz

'TESADÜF DEĞİL'

Okul müdürünün daha önce görev yaptığı Farabi Anadolu Lisesi'nde okul bahçesinde erkek arkadaşıyla selamlaşan öğrencilerin velilerini okula çağırdığını ve "Kızınızı uygunsuz yakaladık" gibi söylemlerle öğrencileri velilere şikayet ettiğini söyleyen Karagöz, bu tür olayların tesadüf olmadığını belirtti.. Eğitim Sen olarak bu ve benzeri olayların takipçisi olacaklarını vurgulayan Karagöz, “Bu konu ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyenleri teşhir etmeye devam edeceğiz" dedi. 

'ŞİKAYET EDEN ÖĞRENCİ BASKI ALTINDA'

Eğitim Sen Adana Şubesi Mali Sekreteri Seher Kılıç ise tacizin geçen yıl aralık ayı başında yaşandığını, U.K.'nin öğrencilerini belli aralıklarla mesaj göndererek taciz ettiğini söyledi. Öğrencilerin baskı altında olduğunu anlatan Kılıç, "Edindiğimiz bilgiye göre, şikayet günü 4 Ocak. Öğrencilerin dilekçelerinin geri çekilmesi noktasında kendilerine ve ailelerine baskı yapılmış. 2 kız öğrenci şikayetini geri çekmiş; bir kız öğrenci şikayetini geri çekmemiş. Ardından yine kız öğrenciye baskı yapılmaya çalışılmıştır" dedi. Kılıç, baskılardan kaynaklı bazı ailelerin tedirgin olduğunu sözlerine ekledi. 

Eğitim Sen Şubesi Mali Sekreteri Seher Kılıç
Eğitim Sen Adana Şubesi Mali Sekreteri Seher Kılıç

'OKUL İDARESİ SINIF DEĞİŞTİRDİ’

Kılıç ayrıca "Okul idaresinin çözümü, öğrencilerin sınıfını değiştirerek bulmaya çalıştığı iddia ediliyor" ifadelerini kullandı. 

OKUL MÜDÜRÜ SUÇLAMALARI REDETTİ

Mezopotamya Ajansının telefonla ulaştığı okul müdürü S.K. iddiaları reddederek, "Telefonda kullanılan bir kelimeden kaynaklı böyle bir iddia var. Ama yalan, böyle bir şey yok" dedi. (Adana/MA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta panzerin ezdiği çocukların davası yarın

SONRAKİ HABER

Ardahan'da köy yollarına ve eğitime kar engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...