09 Ocak 2018 10:34

Öğretmene, engelli öğrencilere istismardan 15 yıl hapis

Halk Eğitim Merkezi'nde öğretmenlik yapan Yalçın K. zihinsel engelli öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası aldı.

Paylaş

Mehmet CANDAN

İzmir'in Bornova ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli öğrenci Ö.N.'nin (23) evlerindeki muhabbet kuşlarının gagalarını birbirlerine değdirerek annesine, "Ben de öğretmenimle böyle öpüşüyorum" demesiyle ortaya çıkan istismarın ardından açılan davada, öğretmen Yalçın K.'ye 15 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verildi.

EN AZ 4 ÖĞRENCİYE CİNSEL İSTİSMADA BULUNDU!

2014 yılı yarıyıl tatilinde annesiyle birlikte evde oturan zihinsel engelli Ö.N., evdeki muhabbet kuşlarının gagalarını birbirlerine değdirerek üzerine, "Anne ben de öğretmenimle böyle öpüşüyorum" dedi. Çocuğunun ifadeleri üzerine halk eğitim merkezine giden anne, durumu yetkililere bildirdi. Öğretmen Yalçın K.'nin zihinsel engelli öğrencileri R.Y., İ.Z. ve A.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Bir öğrencisinin kalçasına dokunduğu, okuldaki diğer öğretmenler tarafından görülen 59 yaşındaki Yalçın K. hakkında tutanak tutuldu. Ardından öğretmenler tarafından Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

'SAVCI, 30 YIL HAPİS CEZASI TALEP ETTİ'

Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir tarafından hazırlanan ve İzmir 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, "mağdurların tamamen zihinsel engelli olduğu, kendilerini tam olarak ifade edemedikleri ancak sosyal hizmet uzmanı ve avukat huzurunda alınan ifadelerinin ve kurstaki diğer öğretmenlerin tuttukları tutanakla benzer özellikler gösterdiği" vurgulandı. Savcı, "şüpheli her ne kadar suçu kabul etmese de tanık ifadeleri, mağdurların anlatımları, zihinsel engellerinden dolayı kurgulama yeteneklerinin bulunmadığı, hayatı gördüğü gibi kopyaladıkları, yalan söyleme yetileri bulunmadığı göz önüne alınarak Yalçın K.'ye 'Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan mağdurlara cinsel saldırı' suçundan dört kez 3 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası verilmesini" talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANDI

İzmir 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya cinsel istismara maruz kalan R.Y., avukatı Merve Turan, cinsel istismara maruz kalan A.A., avukatı Naciye Gür, tutuksuz yargılanan sanık Yalçın K., avukatı Bahattin Gürbüz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Sanık öğretmen Yalçın K., suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

KARAR ONANIRSA CEZAEVİNE GİRECEK

Kısa bir ara veren hâkim, sanık Yalçın K.'ye; Ö.N., R.Y. ve A.A.'ya yönelik cinsel saldırı suçundan 4'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Hâkim, sanığı, İ.Z.'ye yönelik cinsel saldırı suçundan ise 1 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına mahkûm etti. Sanık Yalçın K., toplamda 15 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası alırken, hâkim tutuklama kararı vermedi. Kamu görevlisi olması nedeniyle hakkındaki cezalar yarı orarında artırılan sanık, Yargıtay'ın kararı onaması halinde tutuklanarak cezaevine görecek. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD saldırısında ihmal davası: Polisler duruşmaya gelmedi

SONRAKİ HABER

Kadro isteyen taşeron İSKİ işçilerine Hak-İş provokasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa