Nuh tufanına 'modernist' yorum: Oğlunu cep telefonuyla aradı

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek, TRT'de 'Nuh peygamber, oğluyla cep telefonuyla konuştu' dedi.

06 Ocak 2018 06:30
Paylaş

TRT’de yayınlanan Pelin Çift’in sunduğu Öteki Gündem programına katılan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek, Nuh peygamberin gemiye binmeyen oğlunu cep telefonuyla aradığını söyledi.

TRT’de yayınlanan Pelin Çift’in sunduğu Öteki Gündem programında Nuh Tufanı işlendi. Program konukları İbn Haldun Üniversitesinden Dinler Tarihi uzmanı Prof.Dr. Ömer Faruk Harman ve İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek oldu. Dr. Yavuz Örnek, Nuh tufanı zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji olduğunu ve bir bilim adamı olarak bunları ispatlayabileceğini öne sürdü.

Dr. Yavuz Örnek, konuşmasında tufan sırasında Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğluyla cep telefonu üzerinden görüştüğünü savundu. Örnek ayrıca Nuh’un 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını öne sürdü. İddialarının tamamının bilimsel kanıtlara dayandığını söyleyen Örnek, Nuh’un oğlunun uçan bir cisim kullandığını, Hz. İsa’nın 2000 yıl önce değil 2 bin 300 yıl önce doğduğunu, Nuh Tufanının bölgesel değil küresel çapta gerçekleştiğini, gemiye canlı hayvan alınmadığı, Hz. Nuh’un döllenmiş bir dişi bir erkek yumurta sipariş ettiğini ve siparişlerin o dönemde Amerika’dan, Fransa’dan Hz. Nuh’a yollandığını belirtti.

“Ben bilim adamıyım, bilim adına konuşuyorum” diyen Dr. Yavuz Örnek, Nuh tufanı sonrasında gemiden güvercin yollanmadığını, bir insansız hava aracı (İHA) yollandığını söyledi. Sunucu Pelin Çift'in “Hocam bunun bilimsel ispatı var mı?" sorusuna ise “Efendim ileri teknoloji varken niye güvercin yollasınlar” diye cevap verdi.

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Anaokullarında eğitim müftülüklere emanet

SONRAKİ HABER

İnşaatın 9. katından düşen Suriyeli işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...