06.01.2018 03:33

'Türk makamlar Almanyalı Osmanlılar çetesini destekliyor'

Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanlığı, Almanyalı Osmanlılar çetesi ile Türk makamları arasında bağlantı olduğu açıklaması yaptı

'Türk makamlar Almanyalı Osmanlılar çetesini destekliyor'

DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanlığı'na göre, Almanyalı Osmanlılar olarak bilinen çetenin Türkiye'de iktidarda olan AKP, Türk yargısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresi ile bağlantısı bulunuyor. Konuyla ilgili bir soruya yanıt veren İçişleri Bakanlığı sözcüsü, "rockçı çetelerle benzerlik gösteren, internette kısmen aşırı sağcı bir duruş sergileyen, milliyetçi Türk grubun" "en geniş anlamıyla Erdoğan rejimi" ile bağlantısı olduğunu belirtti. Sözcü, internetteki fotoğrafların grubun eski yöneticilerinin, AKP temsilcileri ve Türk yargısından isimlerle kişisel bağlantıları olduğunun kanıtı olduğuna işaret etti.

Alman Polis Memurları Birliği Kuzey Ren Vestfalya Teşkilatı Başkanı Sebastian Fiedler, Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya genelinde yapılan aramalar sonucunda, Almanyalı Osmanlıların "Ankara'dan taze para ve destek aldığını" tahmin ettiklerini belirtti. Polis, eyalette, kara para aklama, uyuşturucu ve silah ticareti gibi şüpheler nedeniyle grup üyelerine yönelik önlemler almıştı. Fiedler, "Burada otokrasi yolunda ilerleyen yabancı bir devletin desteklediği organize suçlarla karşı karşıyayız" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NIN RAPORU

Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul, Düsseldorf'taki Eyalet Parlamentosu'na sunduğu raporda, Almanyalı Osmanların PKK, aşırı sol görüşlü Türkler ve Gülen yapılanmasına yakın isimlere karşı faaliyetlerinin, Türk makamları tarafından "terörle mücadele" olarak nitelendirdiği ve desteklediğini belirtmişti. Buna kanıt olarak da, Almanyalı Osmanlılar grubunun yöneticilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanları ile teması gösterilmişti.

UETD: HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Eyalet İçişleri Bakanlığı, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanyalı Osmanlılar grubu üyelerini güvenlik görevlisi olarak görevlendirdiği belirtiliyor. Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinin haberinde ise bir UETD yöneticisinin Almanyalı Osmanlılar ve AKP arasında aracılık yaptığı iddia edildi. UETD Genel Sekreteri Bülent Bilgi, bunların "tekrarlanan yanlış iddialar" ve "iftira" olduğunu belirtti. Bilgi, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, UETD'nin bu iddialara karşı hukuki yollara başvuracağını belirtti. (DIŞ HABERLER)
 

08.02.2026 14:01

Bebek mamalarında ikinci alarm: Aptamil ürünleri de toplatılıyor

Nestlé’nin SMA ürünlerinden sonra Danone’ye ait Aptamil mamaları da toksin şüphesiyle geri çağrılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi ve satın alındığı yerlere iade edilmesi çağrısı yaptı.

Bebek mamalarında ikinci alarm: Aptamil ürünleri de toplatılıyor
08.02.2026 19:35

Kuşadası: Kadın cinayetleri durdurulana kadar alanlardayız

Kuşadası Kadın Platformu, "Kadın cinayetleri durduruluncaya kadar alandayız" şiarıyla düzenlediği pazar eyleminde kadınların alanlarda olmaya ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Kuşadası: Kadın cinayetleri durdurulana kadar alanlardayız

Fotoğraf: Evrensel

08.02.2026 11:26

Yeni belgeler ortaya çıktı: Musk ve Zuckerberg, Epstein’la aynı masadaydı

Yeni paylaşılan e-posta kayıtları, Jeffrey Epstein’ın 2015’te Palo Alto’da düzenlenen özel bir yemekte teknoloji dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya geldiğini gösteriyor.

Yeni belgeler ortaya çıktı: Musk ve Zuckerberg, Epstein’la aynı masadaydı

Jeffrey Epstein | Fotoğraf: Wikipedia Commons

08.02.2026 11:01 / Güncelleme: 19:49

Totomak'ta işçiler patlama noktasında: Zam yok, iş yükü ağırlaştı, grev tarihi bekleniyor

İzmir Çiğli OSB’deki Totomak fabrikasında metal işçileri, yaklaşık bir yıldır zamsız çalıştırıldıklarını, artan iş yüküyle birlikte iş kazalarının çoğaldığını söylüyor. İşçiler, güvencesiz koşullara karşı grev tarihini bekliyor.

Totomak'ta işçiler patlama noktasında: Zam yok, iş yükü ağırlaştı, grev tarihi bekleniyor

Fotoğraf: Totomak işçileri

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!