Kuşadası: Kadın cinayetleri durdurulana kadar alanlardayız
Kuşadası Kadın Platformu, "Kadın cinayetleri durduruluncaya kadar alandayız" şiarıyla düzenlediği pazar eyleminde kadınların alanlarda olmaya ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
Fotoğraf: Evrensel
Kuşadası - Kuşadası Kadın Platformu, her pazar düzenlediği "Kadın cinayetleri durduruluncaya kadar alandayız" eylemlerini bu pazar da gerçekleştirdi. Etkinlik, Kuşadası Kaya Şavkay Meydanı’nda yapıldı.
Öldürülen kadınların dövizlerini taşıyan kadınlar, Gülistan Doku ve Rojin Kabaiş’in ailelerinin seslerini alandan duyurdu.
Eylemde, kadın cinayetlerinin sorumlularının bulunup cezalandırılıncaya kadar kadınların alanlarda olmaya ve mücadeleye devam edecekleri vurgulandı.
Kadınlar, Ocak ayında 23, Şubat ayında ise bugüne kadar 7 kadının öldürüldüğünü hatırlatarak, "Kadın cinayetleri politiktir", "Kadına şiddete karşı ses çıkar", "Çocuk istismarına karşı ses çıkar", "Rojin Kabaiş isyanımızdır" sloganları attı.
(Evrensel)
Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et