30 Aralık 2017 13:41

Abdullah Gül: Görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim

Abdullah Gül, bazı milletvekilleri ve trollerin kendisine saldırıda bulunduğunu belirtip ‘Görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim' dedi.

Paylaş

Abdullah Gül, son çıkarılan KHK’lerle ilgili yaptığı açıklama sonrasında kendisine yönelik eleştirilere bir kez daha cevap verdi.

Abdullah Gül, basın ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve trollerin kendisine hakaret ve saldırıda bulunduğunu belirtip ‘Görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim dedi’

Gül, 11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nin twitter hesabından açıklamada bulundu. Gül açıklamasında "Bir süredir basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve ilgili troller tarafından şahsıma karşı yapılan saygısızlık, haraket ve ahlak sınırlarını aşan saldırıların son açıklamamdan sonra giderek arttığına dikkat çekiyorum. Partimizin kuruluş ilkelerinden biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan birisi olarak, gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim" dedi.

'ORAYA BURAYA ÇEKMENİN ANLAMI YOK' DEMİŞTİ

Cuma günü eleştirilere cevap veren Abdullah Gül "Bunu oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok" diyerek "Ben hayatını millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.

GÜL KHK İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Gül, sivillere yargı zırhı getiren KHK hakkında 696 sayılı KHK konusunda sosyal medya hesabı Twitter'dan şunları yazmıştı:

"15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gül'e yanıtı ise şöyleydi: "Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir."

İktidardan KHK'ye dair yapılan açıklamalarda "yargı zırhı"nın yalnızca 15-16 Temmuz 2016 günlerini kapsadığı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

 {{341846}}

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücretle çalışan işçi: Ben ölüyken, devlet nasıl yaşar

SONRAKİ HABER

Boğaz Köprüleri ve Otoyol geçiş ücretlerine zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...