29 Aralık 2017 10:00

Gül'den KHK yanıtı: Önemli konularda görüşlerimi paylaşırım

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son çıkan KHK'ye dair eleştirilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği yanıt sonrası ilk kez konuştu.

Paylaş

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) yönelik eleştirilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği yanıtın ardından ilk kez konuştu.

Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Gül, "Birçok saygı duyduğumuz hukukçu bu şekilde açıklamalarda bulundu. Oraya buraya çekmenin bir anlamı yok. Hayatımı hizmet ederek geçirmiş birisiyim. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşacağım. Bunun arkasında bir mesele aramanın hiçbir gereği olmadığı kanaatindeyim" dedi.

'YALNIZ ORADA BİR BOŞLUK GÖRÜYORUM'

"Çok tartışıldı gördüğüm kadarıyla" diyen Gül, "Biliyorsunuz Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı, aslında o KHK'yı ben sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi niyetle yapmış bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. İleride durumdan vazife çıkaracak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. O yüzden ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündün. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamada bulurdular" dedi.

'BİR MESELE ARAMANIN DA ANLAMI OLMADIĞI KANAATİNDEYİM'

"Bunu oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok" diyen Abdullah Gül,  "Ben hayatını millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.
 

Gül, 2019'da Cumhurbaşkanlığı seçimi için adının geçtiği iddialarına dair sorulan bir soruya ise yanıt vermedi.

GÜL NE DEMİŞTİ?

Gül, sivillere yargı zırhı getiren KHK hakkında 696 sayılı KHK konusunda sosyal medya hesabı Twitter'dan şunları yazmıştı:

"15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gül'e yanıtı ise şöyleydi: "Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir."

İktidardan KHK'ye dair yapılan açıklamalarda "yargı zırhı"nın yalnızca 15-16 Temmuz 2016 günlerini kapsadığı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa ülkelerine Avusturya hükümetini boykot çağrısı

SONRAKİ HABER

KHK ile göreve iade edilmek için ikinci kez dilekçe verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...