Metal işçileri MESS dayatmalarına karşı ayakta

Ford Otosan, Arçelik, Mercedes, TOFAŞ, CMS, AYGAZ, Otokar, VALF San, Trakya Döküm işçileri MESS dayatmalarına karşı ayakta!

28 Aralık 2017 11:30
Son Güncellenme Tarihi: 28 Aralık 2017 12:51
Paylaş

Metal işçilerinin MESS'i yüzde 3.2 zam ve üç yıllık sözleşme dayatmasına tepkisi sürüyor. Türk Metal'in örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler, vardiya girişlerinde yaptıkları eylemlerle iki yıllık sözleşme ve yüzde 38 zam taleplerinde kararlı olduklarını haykırdılar.

Son olarak Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kurulu Ford Otosan fabrikasında işçiler 16.00 - 24.00 vardiyalarında üretimi aksattı. Protestolar, CMS, TOFAŞ, BOSCH, Mercedes, Arçelik, Otokar, VALF San ve Trakya Döküm'de de sürüyor.

Ford
Kocaeli-Ford Otosan

İzmir Gaziemir, Bornova ve Çiğli'de bulunan CMS fabrikası işçileri 15.00 - 23.00 vardiyalarında iş bırakarak MESS dayatmalarına bir kez daha karşı çıkarak taleplerini dile getirdi.

Esenyurt Hoşdere’de bulunan Mercedes fabrikasında da işçiler MESS dayatmalarını protesto etti. İşçilerden sık sık  "Bu yetmez, artık eller şartele uzansın' sloganları yükseldi. 

Mercedes
Mercedes

Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Arçelik fabrikasında çalışan işçiler de MESS dayatmalarına karşı ayağa kalktı. 

Arçelik
Sincan-Arçelik
Trakya Döküm
Trakya Döküm
Arçelik
Beylikdüzü-Arçelik
Demir Çelik
İzmir-Demir Çelik
Otokar
Otokar
Türk Traktör
Türk Traktör

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

ByLock güncellemesi sonrası SP yöneticisine tahliye

SONRAKİ HABER

İran'dan 'Türkiye'ye seyahat etmeyin' uyarısı  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...