28 Aralık 2017 01:18

'Kadro hakkımız KHK'ye sığmaz'

15 gündür işine geri dönmek için mücadele veren Ayfer Dişkaya’ya destek olmak için yapılan eylemde, 'Kadro hakkımız KHK’ye sığmaz' denildi.

Paylaş

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 15 gündür işine geri dönmek için mücadele veren Ayfer Dişkaya’ya destek olmak için yapılan eylemde, KHK ile yapılan taşerona kadro düzenlemesine tepki gösterildi. “Kadro hakkımız KHK’ye sığmaz” denilen eylemde, birlikte mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yapıldı. 

Dev Turizm-İş, Genel-İş ve SES’in çağrısıyla yapılan eyleme KHK ile ihraç edilen ve 45 haftadır işlerine geri dönmek için mücadele veren KESK’liler ve sağlık emekçileri katıldı. “Ayfer Dişkaya işe geri alınsın, kadro hakkımız KHK’ye sığmaz! Ayrımsız, şartsız koşulsuz kadro istiyoruz”  pankartının açıldığı eylemde sık sık “Ayfer Dişkaya yalnız değildir”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı. 

Dev Turizm-İş Marmara Şube Başkanı Turgay Özdemir, Dişkaya’nın işten atılmasının haksız ve hukuksuz olduğuna dikkat çekerek “Ayfer’in işini iyi yapamadığını gerekçe gösteriyorlar. Bize Ayfer arkadaşımızın işini iyi yapmadığına dair tek bir tutanak, kanıt gösterin. Hayır gösteremiyorlar” dedi. Dev Turizm-İş Marmara Şube Yöneticisi Saniye Evren de sendikalarına üye olduğu için işten atılan Ayfer Dişkaya’nın günlerdir direndiğini hatırlatarak, “‘Talebi taşerona ilettik’ diyen hastane yönetiminin bu söylemleri oylamaktan başka bir şey değildir. Sendikalaşarak hakkı için mücadele eden Ayfer’i işten atmak sendika ve emek düşmanlığı değil midir?​” dedi. Evren, diğer işçiler üzerindeki baskılara da son verilmesini istedi. 

KHK ile yapılan taşeron düzenlemesine de tepki gösteren Evren, “Taşerona kadro müjdelemeleri KHK ile düzenlenerek emekçilerden, Meclisten kaçırıldı. Söylemlerin boş vaat olduğu ortaya çıktı. Sınıfta büyük bir beklenti ve sonunda büyük hayal kırıklığı yaratılmıştır” dedi.  

SES Şişli Şube Eş Başkanı Abuzer Aslan “17 aydır sürdürülen OHAL insanca bir yaşam isteyen milyonları hedef almaktadır” derken, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı da şunları söyledi: “Haklarımız KHK’lerin iki dudağı arasında gidip geliyor. Birleşirsek sorunu çözeriz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roboskî'de 6 yıldır duyulmayan talep: Failler yargılansın

SONRAKİ HABER

Taşeron işçilere feragatname tuzağı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...