12 Aralık 2017 19:30

ÇHD: Aladağ katlimaı davasında kimin tarafındasın?

ÇHD tarafından yapılan açıklamada Aladağ Yurt Yangını davasında ailelerin vekili olan iki avukatın sanıkların tahliyesini istemesi kınandı.

Paylaş

ÇHD tarafından yapılan açıklamada Aladağ Yurt Yangını davasında ailelerin vekili olan iki avukatın sanıkların tahliyesini istemesi kınandı.

Katliamda en küçüğü 5, en büyüğü 13 yaşında on bir kız çocuğu ve 20 yaşındaki görevli Fatma Canatan yaşamını yitirmişti. 

Katliama ilişkin açılan davanın dünkü duruşmasında duruşmaya mağdur vekili olarak katılan iki avukat Ali Güvenç ve Ali Kemal Söbüçovalı sanıkların tahliyesini istedi. 

Mağdur vekili Ali Kemal Söbüçovalı beyanında: “…şikâyetimiz devam ediyor, katılma talebimiz var… Meslektaşlarımız özellikle bunun bir yapıya ait müessese olduğunu söylemiştir, tutukluluğun devamına yönelik karar verilmesini özellikle şundan istediler, tahliye olmalar durumunda rapora müdahale etmeleri ihtimalidir. Çok büyük bir yapı ise dört tane adamın müdahalesi ile tutukluluğun devamı uygun bir gerekçe değildir. Bizce yapılması gereken asli kusurluların dışındaki tali kusurluların ya tamamının tutuklanması ya da aynı gerekçe ile tali kusurluların tamamının bihakkın tahliyesine karar verilmesini talep ederiz”

Ali Güvenç ise: “Benden önce beyanda bulunan meslektaşımın beyanlarına katılıyorum. Tüm deliller toplanmadan düzenlenen bilirkişi raporu uyarınca dava açıldı, buradaki kusur dağılımına dayanılarak tutuklamalar yapıldı, devam eden soruşturmalar da bu dava ile birleşti… Sanıklarla alakalı eşit olmayan bir durum ortaya çıktı. Asıl davanın sanıkları hemen sıcağı sıcağına adeta bir günah keçisi gibi tutuklandılar ve yaklaşık bir yılı aşkın süredir de tutuklulukları devam ediyor ve aynı şekilde kusurlu olan sanıkların bir kısmı tutuksuz yargılanmaya başlandı bir kısmı ise halen yargılanmaya başlanmadı. Bu adaletsizliğin giderilmesini…” demişti.

ÇHD tarafından yapılan açıklamada avukatların tutuklu sanık avukatı olmaları halinde söylediklerinin pek fena sayılmayacağı belirtilerek “ Nasıl ve ne şekilde çocukları yanarak can vermiş ve yaralanmış ailelerin vekili sıfatını kazandılar bilmiyoruz. Ancak 11 çocuğun hayatına sebep olmuş bir katliamda, hiç kimsenin her ne sebeple olursa olsun mesleki fantezilerini dışa vurması kabul edilebilir bir durum değildir. Mesleki sorumluluk bir yana, olayın ağırlığı bile tek başına yeterlidir.

Bazı ailelerin vekilliğini nasıl üstlendiler bilemiyoruz. Ailelerin avukatları olarak belirtmek isteriz ki; müşteki vekili kılığında ya da başka bir şekilde bu katliamın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızı ve kamuoyunu mağdurların yanında olmaya çağırıyoruz. Bir şekilde Aladağ davasına dâhil olmuş mağdur vekili olduğunu beyan eden ancak sanık müdafi gibi davranan kişileri de avukatlık mesleğine yakışır şekilde davranmaya davet ediyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

 {{340292}}

 

 {{340229}}

{{318342}}
 

ÖNCEKİ HABER

Twitter'da 'flood yapmak' kolaylaşıyor: Tweet dizeleri

SONRAKİ HABER

Emirates uçağı acil iniş yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...