04 Mayıs 2017 09:03

Aladağ faciasının bedeli bu mu? 2 yıldan 15 yıla kadar hapis

Aladağ'daki yurt yangınında 12 can için 7 şüpheliye en fazla 15'er yıl hapis istendi.

Paylaş

Adana'nın Aladağ ilçesinde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangını faciası ile ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı, asli kusurlu olan aralarında yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticilerinin de olduğu tutuklu 7 şüpheli hakkında kasıttan değil "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Aladağ'da 29 Kasım 2016 tarihinde ortaokulda okuyan kız çocuklarının kaldığı, 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangında 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklandı. Sanıkların bazıları ara kararla tahliye edilip, itiraz üzerine tekrar tutuklandı.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı 24 sayfadan oluşan iddianamesini hazırladı. Bilirkişi raporuna da yer veren savcı, yangının eskiyen elektrik tesisatından çıktığını ve yurtta bulanan yangına elverişli malzemeler sayesinde hızla yayıldığını belirtti. Yangın söndürme ekipmanlarının olmadığını kaydeden savcı, ölümlerin meydana geldiği 2'nci katın tapu kaydında olmadığını ve çatıda kullanılan ahşabın yangının büyümesine sebep olduğuna dikkat çekti. Mağdurların da ifadelerinin yer aldığı iddianamede yurtta kalan öğrencilerin, yemek, bulaşık ve temizlik işlerini kendilerinin sırayla yaptığını söylediği belirtildi. Ayrıca yurdun denetlenmesini yapan Aladağ Kaymakamlığı'nda görevli 4 personelin de gerekli denetimi yapmadığı gerekçesiyle tali kusurlu olduğu ifade edildi.

Savcı, şüphelilerin yurdun gerekli şartlarını sağlamadıkları gerekçesiyle asli kusurlu olduğuna dikkat çekerken tüm şüpheliler hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme iddianameyi kabul ederken davanın ilk duruşması 30 Mayıs'ta görülecek. (Adana/DHA)

 {{312495}}

 

ÖNCEKİ HABER

Soma’ya bir de fotoğrafçıların gözünden bakılacak

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe ‘hibrit’leniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...