10 Aralık 2017 10:16

Aladağ’da kamu görevlileri yargılanacak

Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan yurt yangınına ilişkin davanın yarınki duruşmasında 5 kamu görevlisi hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 29 Kasım 2016 günü, Süleymancılar olarak bilinen cemaate ait yurtta çıkan yangınla ilgili davaya yarın devam edilecek. Duruşmada kamu görevlileri de ilk defa hakim önüne çıkacak. Kaçak yurdun izinlerini veren, yurdu ve eğitimleri denetlemeyen 5 kamu kurum yöneticisinin de eklenmesiyle davada sanık sayısı 12’ye çıktı.

Eski Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş ile yurtta sahte denetim raporu yazdığı belirlenen 4 görevli hakkında “Taksirle ölüme sebebiyet vermekten”, 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılarak, dosyaları ana davaya eklendi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde geçtiğimiz yıl 29 Kasım’da Süleymancılara ait yurtta çıkan yangında 10’u öğrenci 12 kişi hayatını kaybetmiş. Yangınla ilgili Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde Yurt Müdürü Cumali Genç, Yurt Çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile Dernek Yöneticileri, Ramazan Keleş, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve Ramazan Dede hakkında dava açılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ali Koç'tan Fenerbahçelilere mesaj

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail terör devletidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa