10 Aralık 2017 08:27

TRT'de Erdoğan karşıtı paylaşımı beğenmeye ceza istendi

Daha önce başkanlık karşıtı paylaşıma meslekten men cezası isteyen TRT müfettişleri bu kez de Erdoğan karşıtı paylaşımı beğeniye kınama cezası istedi.

Paylaş

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nün baş kameramanlarından Haber Sen Yöneticisi Binali Erdoğan’ın memuriyetten çıkarılmasının ardından başlatılan yeni sosyal medya soruşturmalarında müfettişler bir kez daha ceza istedi.

8'i Haber Sen üyesi 12 TRT çalışanı hakkında başlatılan soruşturmalara gerekçe olarak ise TRT çalışanı Binali Erdoğan’ın memuriyetten men edilmesine neden olan başkanlık karşıtı paylaşımı ile başka "Referandumda hayır" çağrılı ve AKP karşıtı paylaşımları beğenmek gösterilmişti.

Bölge müdürlüğünün talebi doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında sözlü ifadeye çağrılan TRT çalışanlarına önlerine sosyal medyadaki beğenilerinin çıktıları konarak ‘Bunu neden beğendin’ sorusu soruldu.

Soruşturmaya giren müfettişler incelemelerini tamamlayarak kararlarını yönetime bildirmeye başladı. Müfettişler, ilk olarak Haber Sen 6 Nolu Şube Sekreteri Necmi Kupa için 'kınama' cezası istedi. Cezaya gerekçe olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125 maddesinde yer alan 'hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak' maddesini gösterdi. Ceza talebinin müdürlük tarafından kabul edilmesi bekleniyor.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Moskova’da ‘Süper Putin’ sergisi

SONRAKİ HABER

Artı Eksi 7 Londra: Kara listedeki işçilerin adalet arayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...