18 Ekim 2017 11:00

Haber Sen'den TRT'deki soruşturma ve işten atmalara tepki

Haber Sen, TRT’de üye ve yöneticilerinin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten atılması ve soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Haber Sen, TRT’de üye ve yöneticilerinin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten atılması ve haklarında soruşturma açılmasına tepki gösterdi. 

Haber Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, “Bugüne kadar sendikamızın yöneticileri hakkında uydurma gerekçelerle onlarca kez soruşturma açıldı ve hukuksuz cezalar verildi. Ancak bugüne kadar verilen cezalar yargıdan geri döndü. Kuşkumuz yok, bu hukuksuzluk da yargıdan dönecektir” dedi. 

KESK'e bağlı Haber Sen üyelerinin TRT’de sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle üyeleri hakkında soruşturma başlatılması, işten çıkarılmalarına tepki gösterdi. Sendika genel merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Haber Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, sendikalarının İzmir 6 no'lu şubesi yönetim kurulu üyesi Bainali Erdoğan'ın sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten atıldığını söyledi. Başta üye ve yöneticileri olmak üzere baskı ve soruşturmaların devam ettiğini belirten Ustaoğlu, “Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek işten çıkarılma gerekçesidir” ibareli disiplin maddesini hatırlattı. Binali Erdoğan'ın yasanın bu maddesinde belirtilen hangi eylemi yaptığını soran Ustaoğlu, arkadaşlarının bu yasada maddesindeki eylemlerden hiçbirini gerçekleştirmediğini söyledi. 

Bu karardan sonra hız kesmeyen TRT yönetiminin 8'i Haber-Sen üyesi olmak üzere 12 TRT çalışanı hakkında da sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek soruşturma başlattığını aktaran Ustaoğlu, “Kandırıldıklarını, iktidara biat ettiklerini saklamak için, koltuklarını korumak için, ihabrcılığı ve iftirayı kendilerine iş edinenler bilmelidirler ki, bu ateş bir gün gelecek onları da yakacaktır. Bugüne kadar sendikamızın yöneticileri hakkında uydurma gerekçelerle onlarca kez soruşturma açıldı ve hukuksuz cezalar verildi. Ancak bugüne kadar verilen cezalar yargıdan geri döndü. Kuşkumuz yok, bu hukuksuzluk da yargıdan dönecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Taşkesti belediye başkanı 'taciz'den tutuklandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Barzani'ye: Ne işin var senin Kerkük'te?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...