07 Aralık 2017 09:56

Ege Üniversitesi'ne özel emniyet müdürü

Ege Üniversitesi'ne emniyet müdürünün atanmasına tepki gösteren Prof. Dr. Nilgün Toker, üniversitenin yarı açık cezaevi haline geldiğini belirtti.

Paylaş

Yeni atanan Prof. Dr. Necdet Budak'ın talebi üzerine Bornova İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ege Üniversitesi'ne emniyet müdürü olarak tahsis edildi. Rektör gerekçe olarak öğrencilerin güvenliğini ileri sürdü. 

Ege Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıllarda yaşanan olaylardan sonra güvenlik önlemleri arttırıldı. Üniversitenin giriş çıkışları tel örgülülerle çevrilirken kapılara turnikeler konuldu ve kampüs içerisinde 24 saat çevik kuvvet ekipleri nöbet tutar oldu.  Üniversite dışarıdan bakıldığında hapishane görüntüsüne büründü. 

Üniversiteye yakın zamanda rektör olarak atanan Prof. Dr. Necdet Budak da 'güvelik önlemlerini' daha da ileri taşıdı.  İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürü ile toplantılar yapan Budak, Bornova İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya Ege Üniversitesi'ne emniyet müdürü olarak tahsis edilmesini sağladı. Üniversitenin güvenlik birimleri ile bir araya gelen Müdür Çankaya'nın güvenlik tedbirlerinin arttırılması konusunda rapor verdiği de öğrenildi. 

ÜNİVERSİTEYE EV BENZETMESİ

Konuyla ilgili yerel basına açıklamada bulunan Rektör Budak üniversiteyi eve benzeterek "Hepimiz akşam evimize gidince kapımızı kilitliyoruz. Ne kadar güvenli olsa da psikolojik olarak yine de kilitliyoruz. Rahatça uyuyoruz. Bizim için öğrencilerimiz ve onların huzuru ve güvenliği de çok önemli. Şu anda turnike konusunda herhangi bir sorun yok. Yaşanan sorunlar göreve gelmemden kısa bir süre önce düzeltildi. Turnike sistemi de şu anda öğrencilerin istediği tarzda devam ediyor. Bu anlamda bir sıkıntı yok. Öğrencilerimizin özel bir huzursuzluğu da yok. Değişik ya da kaldırılması yönünde bir talep de yok" sözleri ile kendini savundu".

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Dr. Nilgün Toker, Türkiye’de ilk kez görülen uygulamaya tepki gösterdi ve üniversitenin Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yaşamını yitirmesinin ardından Valiliğe teslim edildiğini söyledi. Mezopotamya Ajansı'na konuşan Toker, Ege Üniversitesi’nin 2015 yılından bu yana Valilik kontrolünde olan yarı açık cezaevi olduğunu aktararak emniyet müdürü atanmasının üniversitenin durumuna yakışır bir durum olduğunu belirtti.
 
“Ege Üniversitesi’ne Emniyet Müdürü atamak ne demek” diye soran Toker, uygulama ile birlikte Üniversite’nin Valiliğe bağlı bir cezaevi olduğunun adının konulması suretiyle kabul edildiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

2015 yılında Ege Üniversitesi’nde devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere dönük saldırıda, Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinde Lozan gerginliği

SONRAKİ HABER

Afgan işçi, ısınmak için yaktığı kömürden zehirlenip öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...