05 Aralık 2017 14:39

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'ya: Boğazına ne takacağız göreceksin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man adası belgeleriyle ilgili iddialarına sert yanıt verdi.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya eleştirdi ve “Man Adası’nda Cumhurbaşkanının yakınlarının paralarının olmadığı ispatlanırsa biz onun boğazına ne takacağız görecekler” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Rıza Sarraf'la ilgili konuştu. Sarraf'ın casus olduğuna dair dosyayı MİT'in 18 Nisan 2013'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarının Man Adası'nda şirket kurduğu ve para transferi gerçekleştirdiklerine dair iddialarını da yineledi.

Bakan Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından A Haber yayınına bağlanarak, “Man Adası’nda Cumhurbaşkanının yakınlarının paralarının olmadığı ispatlanırsa biz onun boğazına ne takacağız görecekler. CHP’lilere sesleniyorum başınızda bir düzenbaz var. Bu iddiasını ispat edecek, etmezse şerefsizdir, alçaktır. Bu adam sahtekardır” ifadelerini kullandı.

CHP lideri geçen haftaki grup konuşmasında, Burak Erdoğan (oğlu), Mustafa Erdoğan (kardeşi), Ziya İlgen (enişte), Osman Ketenci (dünür), Mustafa Gündoğan’ın (özel kalem müdürü) Man Adası’nda Kasım Öztaş’a ait şirkete para gönderdiği paraların dekontunu açıklamıştı.

Konuyla ilgili HDP ve CHP’nin meclis araştırma önergeler de AKP oylarıyla reddedilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nevşin Mengü'yü taciz eden AKP'li, istifa ettirildi

SONRAKİ HABER

Eski Galatasaraylı Jo, Brezilya'da yılın futbolcusu seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...