05 Aralık 2017 07:16

Bahçeli'den Zarrab yorumu: Biz suç yoktur demiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD'de Reza Zarrab'ın itirafçı olduğu davayı değerlendirdi.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'de Reza Zarrab'ın itirafçı tanık olduğu 'ABD, Atilla'ya karşı' davasına dair yaptığı yorumda "Biz demiyoruz ki ortada suç yoktur. Biz demiyoruz ki şarlatan yargılanmasın. Suç nerede işlenmişse hukuki sınırlar orasıdır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin, Zarrab'a dair ifadeleri şöyle:

"ABD'de kurulan yanlı mahkemelerde Türkiye yargılanmaktadır. Buna razı olamayız, sessiz kalamayız. Karanlık ve kaçak bir şahsın, hain bir suçlunun kirli itirafları ülke kamuoyunu meşgul etmektedir. Türkiye'den nasıl kaçtığı ya da kaçırıldığına dair türlü spekülasyonlar yapılmaktadır. Türkiye'yi yere düşürmek amacıyla yer çekimi ile yarışanların iffetsizlikleri hepimizin gözü önünde cereyan etmektedir.

Türkiye'yi sanık, şarlatanı tanık yapan; jürisi alık, niyeti tanıdık, iddiaları sarsak olan sözde bir hukuk sistemi, her zaman, her daim ayaklarımızın altındadır, sonuna kadar da nefret ve öfkemizin hışmına uğrayacaktır. Biz şarlatan yargılanmasın. Hukuki sınırları Türkiye Cumhuriyeti'dir. Uluslararası kumpasın hükmü Türkiye'de geçmeyecektir.

ABD'de kurulan tezgahın acentesi, tamamlayıcısı, selam mangası gibi hareket ederek doğruluğu yanlışlığı belli olmayan belgeleri pervasızca sallayanlar, Türkiye'ye karşı yeni bir cephe açmak için kollarını sıvayan namertlerdir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yarışma için Macaristan'a giden 11 kişi iltica etti

SONRAKİ HABER

Tekirdağ’da kadın cinayeti: İşe giderken öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...