04 Aralık 2017 06:00

'Zafer Biryol itirafçı oldu, sporda 'FETÖ'yü anlattı'

'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olduğu belirtilen Zafer Biryol'un örgütün spor yapılanmasını anlattığı bildirildi.

Paylaş

'FETÖ' şüphelisi eski milli futbolcu Zafer Biryol'un, itirafçı olarak adli kontrol uygulamasıyla serbest kalması sonrası spor dünyasındaki 'FETÖ' yapılanmasını anlattığı belirtildi. Biryol'un 17-25 Aralık operasyonları sonrası Fethullah Gülen'in çağrısının ardından Bank Asya'ya 800 bin TL yatırdığı iddia edildi.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri, itirafçı Bekir İrtegün'ün ifadelerini genişleterek ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen ve 'FETÖ' bağlantılı olduğu iddia edilen futbolcular hakkında çalışma başlattı. İlk olarak eski milli kaleci Ömer Çatkıç gözaltına alındı ve tutuklandı. Son operasyon ise Çatkıç ile birlikte sohbetlere katıldığı ileri sürülen Zafer Biryol'a yönelik oldu.

Biryol'un, ByLock kullanıcısı olduğu ve "himmet verdiği" iddiası nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Biryol'un, 17-25 Aralık sonrası 'FETÖ'nün Bank Asya'ya yönelik yaptığı çağrının ardından bankaya 800.000 TL yatırdığı öne sürüldü.

İddiaya göre, geçmişte Göztepe, Konyaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Mersin İdman Yurdu formaları giyen Biryol, 'FETÖ'nün spor yapılanması içindeki ilişkileri anlattı. Denetimli serbestlikle salıverilen Biryol'un itirafçı olduğu öğrenildi.

Biryol'un 'FETÖ' ile ilk temasının bir arkadaşı kanalıyla 2001- 2002 yılında Göztepe'de futbol oynamaya başladığı sırada gerçekleştiği belirtildi. Biryol, örgütün sohbet toplantılarına burada başladığını anlatırken, spor 'abi'lerinin kendileri ile irtibatı kesmediğini söyledi.

Biryol'un, kod isimleri ile birlikte bildiği şüphelileri anlattığı öğrenildi. Biryol, 'spor imamı'nın FETÖ'cü tüm futbolcular üzerinde etkili olduğunu da ifade etti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Odun fiyatları yükselince halk ısınmak için talaşa yöneldi

SONRAKİ HABER

Galatasaraylı Hakan Balta sezon sonu futbolu bırakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...