22 Ağustos 2017 03:21

Futbol dünyasında ByLock gözaltıları

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ve eski milli kaleci Ömer Çatkıç, 'FETÖ' operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Ahmet Şan istifa etti.

Paylaş

Futbol dünyasına yönelik 'FETÖ' kapsamındaki operasyonlar sürüyor. Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan Bylock kullandığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. Ahmet Şan, bunun ardından görevinden istifa etti. Eski milli kaleci, futbol yorumcusu Ömer Çatkıç, 'FETÖ' operasyonu kapsamında ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdiği kaydedildi.

Örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock' kullandığı iddia edilen Şan'ın evinde de Terörle Mücadele ekiplerinin arama yaptığı, cep telefonuna ve dijital verilere el konulduğu ifade edildi. Ahmet Şan'ın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Ahmet Şan'ın etkin pişmanlık yasasından faydanlanmak için başvuruda bulunduğu iddia edildi.

AHMET ŞAN İSTİFA ETTİ

Şan'ın ifade verdiği ortaya çıktıktan sonra Nalçacılılar Taraftar grubu,  sosyal medyadaki grup hesabından Şan'a istifa çağrısında bulundu. Şan, yönetim kurulu toplantısının ardından istifa etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP'li Tahir Akyürek'in kayınbiraderi olan Şan, uzun süre Kombasan Holding'e ait Kompen Şirketinin Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Şan, 2015 yılında yapılan genel seçimlerde AKP'den milletvekili aday adayı olmuştu.

ÖMER ÇATKIÇ DA GÖZALTINA ALINDI

Sabah'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir itirafçının ifadesine dayanılarak Çatkıç hakkında soruşturma başlatıldı.

Sabah saatlerinde adresinde gözaltı işlemi yapılan 43 yaşındaki Çatkıç, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Çatkıç'ın evinde arama yapıldı.

Çatkıç, kariyeri boyunca Eskişehirspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Bursaspor ve Antalyaspor'da forma giydi. 19 kez de milli oldu.

İRTEGÜN İTİRAFÇI OLMUŞTU

Futbol dünyasında geçtiğimiz haftalarda eski Fenerbahçe ve Başakşehirli futbolcu Bekir İrtegün, ByLock sebebiyle gözaltına alınmıştı. İrtegün'ün itirafçı olduğu ve serbest bırakıldığı medyaya yansımıştı.

AHMET ŞAN'DAN İNCİLER: HERKES İZMİR MARŞI SÖYLÜYOR, KONYA HARİÇ

Ahmet Şan, daha önce 'İzmir Marşı' çıkışıyla gündeme gelmişti. "Bugün Türkiye’de maalesef tüm statlar ‘İzmir Marşı’ söylüyor.  Konya hariç. Konya çünkü ülkenin birliğini ve her zaman milli maçlarda gördüğümüz, tek bayrak, tek devlet, tek vatan duygusuyla hareket eden Nalçacılılardan bu gücünü alıyor" demişti.

NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'YA 'TERÖRİST' DEMİŞTİ

Şan, olaylı Beşiktaş-Konyaspor maçı sonrası da taraftarların, Beşiktaş tribünündeki "Nuriye-Semih yaşasın" pankartı sebebiyle tahrik olduğunu iddia etmiş, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı "teröristlikle" suçlamıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçisi için sefalet zammına ortak oldular

SONRAKİ HABER

İkinci Yeni’nin usta ismi Turgut Uyar anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...