29 Kasım 2017 04:18

'Kılıçdaroğlu, belgelerin tamamını açıklamadı'

Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın yakınlarının Man Adası'na para transferine ilişkin belgelerinin tamamını açıklamadığını yazdı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu, dünürü, eniştesi ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti Man Adası’ndaki 1 sterlinlik bir şirkete 15 milyon dolar gönderdiğine ilişkin belgeleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı belgelerin sahte olduğunu ileri sürdü.

Sözcü Yazarı Saygı Öztürk ise hesap uzmanı kökenli olan Kılıçdaroğlu’nun belgeleri nasıl edindiğini ve doğruluğunu nasıl araştırdığını yazdı. Öztürk, “Belgelerin devamı var” dedi.

Öztürk yazısında şu ifadeleri kullanıyor: “Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı belgeler bölüm bölüm geldi. İlk belgeler geldiğinde Kılıçdaroğlu bunları yetersiz buldu. Üstelik sahte belgelerle Kılıçdaroğlu’na tuzak kurulmuş da olabilirdi. Titiz bir müfettişin yapması gerekeni yaptı, paranın gönderildiği bankalardan da teyit alındı, hatta belgelere bile ulaşıldı. Bunun için bazı partililerin yurtdışına gönderildiğini de belirtelim.”
Ulaşılan belgelerin sıkı bir biçimde korunduğunu, çoğaltıldığını ve üç ayrı güvenilir kişiye teslim edildiğini aktaran Öztürk, belgeler sağlama alındıktan sonra konunun kamuoyunun gündemine taşındığını söyledi.

Öztürk’e göre belgeler bir süre daha basına verilmeyecek ve her fırsatta Erdoğan’ın istifası istenecek.

Kılıçdaroğlu’nun belgelerin tamamını açıklamadığını söyleyen Öztürk, “Bunların devamı da gelebilir” diye yazdı.

Öztürk, talep edilmedikçe CHP’nin belgeleri savcılığa göndermeyeceğini ifade etti. (MEDYA SERVİSİ)

SITKI AYAN KİMDİR?

MAN ADASI NERESİ?

ÖNCEKİ HABER

KTÜ'de güvenliğin darbettiği 9 öğrenciye uzaklaştırma!

SONRAKİ HABER

İstanbul merkezli 49 ilde FETÖ Operasyonu: 164 gözaltı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...