28 Kasım 2017 04:04

Yüzde 76, 'Cumhuriyet Kulesi yıkılmasın' dedi

Keçiören halkı 17 milyon liraya mal olan Cumhuriyet Kulesi'nin akıbetine karar verdi. Oylamaya katılanların yüzde 76'sı yıkılmasın, yapılsın dedi.

Paylaş

Ankara Keçiören’de 14 yıldır atıl durumda kalan “Cumhuriyet Kulesi”nin yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin halk oylamasına gidildi. Cumartesi günü Kalaba Meydanı, Gazino, Esertepe, Sancaktepe ve Aşağı Eğlence’de sandıklar kuruldu ve halka 17 milyon liraya mal olan Cumhuriyet Kulesi için "Yıkılsın", "Yapılsın" seçenekleri sunuldu.

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre “Cumhuriyet Kulesi”nin yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin düzenlenen halk oylaması ve anketin sonucu belli oldu. Yapılan halk oylaması ve anket sonucunda vatandaşların yüzde 76’sı kulenin yıkılmaması yönünde oy kullandı.

175 metre uzunluğundaki kulenin içerisinde alışveriş merkezi, restoran, kafe, nikah salonu, sergi salonu, müze, açık ve kapalı seyir terasları gibi imkanların olması planlanıyordu. 2003 yılında düzenlenen temel atma törenine dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan katılmış ve törende Gülben Ergen de konser vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hırsız, kendisine direnen ev sahibini öldürdü

SONRAKİ HABER

Amazon’da işçiler çalışırken uyuyakalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...