27 Kasım 2017 15:27

Ulusal’da ‘Misafir’e Uluslararası’da ‘Malarina’ya ödül

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kazananları belli oldu.

Paylaş

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Cemal Reşit Rey’de düzenlenen ödül töreni ve kapanış gecesiyle sona erdi. Gecede, Andaç Haznedaroğlu’nun yönettiği “Misafir” ulusal yarışmada, İranlı Yönetmen Parviz Shahbazi’nin “Malaria” adlı filmi de uluslararası yarışmada büyük ödülün sahibi oldu. Politika, sinema ve medya dünyasından pek çok ismin katıldığı gecede ayrıca, festivalin Onur Konuğu olarak İstanbul’a gelen Macar Sinemacı Béla Tarr’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi.

BÉLA TARR’A YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Gecenin ilk ödülü, festivalin onur konuğu olarak İstanbul’a gelen Macar Sinemacı Béla Tarr’ın oldu. Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahibi olan usta yönetmen, İstanbul’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Sabahın dördünde sete gittiğinizde her şey çok soğuktur. Ama bilmelisiniz ki, dünyaya bakış açını dik tutmalısın ve bir gün bu sıcak ödülü alacağınızı bilmelisiniz” dedi.

ULUSAL SİNEMA’DA BÜYÜK ÖDÜL ‘MİSAFİR’İN!

Başkanlığını Derviş Zaim’in yaptığı, Ayfer Tunç, Aylin Zoi Tinel, Feza Çaldıran ve Aslı Tandoğan’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, bu yıl 8 filmi değerlendirdi. Yarışmada Andaç Haznedaroğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Misafir”, En İyi Film ve En İyi Kurgu (Ahmet Hafez, Can Yağan) ödüllerini alırken, Pelin Esmer de “İşe Yarar Bir Şey” filmiyle En İyi Yönetmen seçildi. Yarışmada, Selman Kılıçaslan “Bütün Saadetler Mümkündür” ile En İyi Senaryo Ödülü’nü, Marton Miklauzic “Sarı Sıcak” ile En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanırken; En İyi Kadın Oyuncu “İşe Yarar Bir Şey” ile Öykü Karayel, En İyi Erkek Oyuncu da “Murtaza” filmindeki performansıyla Cezmi Baskın seçildi.

ÖDÜLLER İRAN SİNEMASINA GİTTİ

Aida Begic’in başkanlığını üstlendiği, Daphné Patakia, Signe Zeilich-Jensen, László Rajk ve Zrinko Ogresta’dan oluşan Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin seçimi ise, İranlı Yönetmen Parviz Shahbazi’nin “Malaria”sından yana oldu. Shahbazi’nin filmi, En İyi Film Ödülü’nün yanı sıra, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu (Saghar Ghanaat) ödüllerini de topladı. Yarışmanın bir diğer İranlı Yönetmeni Majid Majidi’nin yönettiği “Beyond The Clouds/Bulutların Ardında”; En İyi Kurgu (Hassan Hassandoost) ve En İyi Erkek Oyuncu (Ishaan Khattar) dallarında ödülleri alırken; Brezilyalı Yönetmen Davi Pretto’nun “Rifle” filmi de En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nün (Glauco Firpo) sahibi oldu.

MENDERES KIYISINDA VE BÜYÜK DEDE

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin Asja Krsmanoviæ, Gözde Kural ve Hakkı Kurtuluş’tan oluşan Kısa Kurmaca Film Yarışması Jürisi, ulusal yarışmada Necip Çağhan Özdemir’in “Mutluluk”, uluslararası yarışmada ise Kaveh Mazaheri’nin “Retouch” adlı filmlerini seçerken; Aysim Türkmen, Kerime Şenyücel ve Mohammed Almughanni’den kurulu Kısa Belgesel Yarışması Jürisi de ulusal yarışmada Mehmet Can Mıcık’ın “Menderes Kıyısında”, uluslararası yarışmada da Karlis Lesins’in “Grandfather’s Father/Büyük Dede” adlı filmlerini En İyi Kısa Belgesel olarak seçti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere: Gümrük Birliğinden çıkıyoruz

SONRAKİ HABER

Reza Zarrab'ın suçlarını kabul ettiği belge yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...