24 Kasım 2017 06:48

IŞİD, Ankara’da ‘medrese’ açtı, çocuklara ‘cihat’ öğretti

IŞİD’lilerin derneğine konuşmacı olarak Hanzala Cemaatinin lideri katıldı, çocuklara ‘cihat’ın sadece silahla olabileceği anlatıldı. 

Paylaş

IŞİD’in Ankara’nın Etimesgut ilçesinde “medrese” açarak çocuklara ders verdiği ortaya çıktı. Tevhid dergisi/derneğinde ise sohbet toplantıları yapıldığı, ayda bir kez buraya IŞİD’in Türkiye’deki uzantısı olarak kabul edilen Hanzala Cemaatinin kurucusu/lideri Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un konuşmacı olarak katıldığı belirtildi. 

IŞİD’Lİ, KONUŞMACI OLARAK KATILMIŞ

Cumhuriyet’ten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, IŞİD’e üye oldukları iddiasıyla 16 kişi hakkında dava açtı. İddianameye göre, Etimesgut’ta yer alan TEVHİD dergisinin bulunduğu binada sohbet ve ders programları düzenlendi. SUFFE adlı dernek adı altında medrese açıldı. Burada küçük yaşta çocuklara illegal olarak medrese eğitimi verildi. Veliler, buraya aylık 200 TL ödedi. Aynı yerde haftanın belli günlerinde sohbet ve eğitim adı altında çeşitli programların düzenlendi. Ayda bir kez Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, buraya konuşmacı olarak geldi.

CİHAT SOHBETİ

Şüphelilerin dini öğrenme adı altında dergide pazar günleri toplantı düzenledikleri kaydedilen iddianamede, bu toplantılarda IŞİD terör örgütünün yaşam ve eylem felsefesi olarak “Cihat” kavramının radikal yorumu ile sadece silahla olabileceği öğretisi ve devamında “Şehadet” kavramının empoze edildiği belirtildi. “Parlamenter sistemlerin ve demokrasinin” din dışı, zorba, baskıcı ve Allah’a şirk koşan yönetimler olduğundan bahisle “Tağut devlet” olarak nitelendirildiği ve savaşılması gereken bir hedef olarak işlendiği vurgulandı. (HABER MERKEZİ)

(Fotoğraf: Ebu Hanzala gözaltına alınırken kelepçe dahi takılmaması tepki çekmişti.)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de 13. hafta programı

SONRAKİ HABER

6 kişinin katili, Adana'da yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa