11 Kasım 2017 16:50

Başsavcılık: Reza Zarrab halen hapiste

Yolsuzluk suçlamasına ilişkin 27 Kasım’da ABD’de duruşması başlayacak olan Reza Zarrab’ın serbest bırakıldığı iddia edildi.

Paylaş

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamaları ile 19 Mart 2016'da tatil için gittiği Miami'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve hakkında 50 milyon dolar para, 90 yıl da hapis cezası istenen İran asıllı Reza Zarrab, Federal Hapishaneler Bürosu'nun sitesinde bir kez daha 'serbest bırakıldı' olarak gösterildi.

Sitede, 09135-104 numaralı mahkum Reza Zarrab'ın, '8 Kasım 2017 tarihinde serbest bırakıldığı' bilgisine yer verildi. Reza Zarrab'a ilişkin '34 yaşında, beyaz, erkek' bilgileri de sitede yer aldı. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı Sözcüsü Zarrab'ın halen hapiste olduğunu, sitedeki bilginin teknik bir yanlışlıktan kaynaklanabileceğini ve araştıracaklarını söyledi.

Zarrab'ın tahliye edildiği bilgisi sosyal medyada büyük yankı buldu. Hafta içi ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Zarrab konusunu da görüşen Başbakan Binali Yıldırım’ın bu işi çözdüğü ve Zarrab’ı beraberinde Türkiye’ye getirdiği yorumları dahi yapıldı.

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan ise Twitter’da New York Savcılığının açıklamasını paylaşarak “Sırf sosyal medyada ilgi çekmek amacıyla sazanlık yapanlar, işlerine geri dönebilir. 2. kez oltaya takıldılar” yorumunda bulundu.

Benzeri bir olay 9 Eylül 2017 tarihinde de yaşanmış ve Başsavcılık sözcüleri Zarrab’ın tahliye edilmediğini bunun sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu, halen cezaevinde tutuklu olduğunu belirtmişlerdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Canikli: O iş bitti, S-400 füzeleri satın alındı

SONRAKİ HABER

DİH: Siyasi nedenle tutuklanan avukatlar serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...