11 Eylül 2017 17:56

Reza Zarrab, kelepçeli olarak mahkemeye çıktı: Suçsuzum 

Reza Zarrab, mahkemeye kelepçeli olarak çıktı. Zarrab, avukatı aracılığıyla suçsuz olduğunu savundu.

Paylaş

ABD'de yargılanan Reza Zarrab, mahkemeye kelepçeli olarak çıktı. Zarrab, avukatı aracılığıyla suçsuz olduğunu savundu.

New York’ta duruşmayı izleyen CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Sarraf'ın duruşmaya 'ayakları kelepçeli, saçları kısa kesilmiş şekilde' getirildiğini söyledi.

'SAVUNMA İÇİN ZAMAN İSTEDİLER'

BirGün'den Ömür Şahin Keyif'e konuşan Özcan, şunları söyledi:

 “Hakim Richard Berman geçen hafta açıklanan yeni iddianameyi okuyup okumadıklarını sordu. Savunma makamı da okuduklarını, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman, dosyanın daha da genişletilmesi, isnat edilen suçların ve istenen hapis cezasının artması dolayısıyla savunma hazırlığı yapmak için daha fazla zamana ihtiyacı olabileceğini iletti. Buna ek olarak Halk Bankası’nın avukatı Victor Rokko kalp ameliyatı geçirmiş. Yani hem Sarraf hem de Halk Bankası tarafından esastan yargılamanın daha ileri bir tarihe atılmasıyla ilgili bir talep var.”

HAKAN ATİLLA'NIN YÜZÜNE OKUNACAK

Zarrab’ın duruşmasının amacı, New York Güney Bölge Federal Savcılığı'nın yargılandığı davadaki iddianameyi, yeni sanıkları da kapsayacak şekilde genişletmesiydi. Zarrab'a duruşma sırasında yeni iddianame okundu. Zarrab, avukatı Ben Brafman aracılığıyla 'suçsuz olduğunu' savundu.

Önümüzdeki hafta da yine ABD’de Zarrab davasından tutuklu yargılanan eski Halk Bankası Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla’nın da yüzüne yeni iddianame okunacak ve kendisine ortaya konulan yeni suç isnatları ve kanıtlar konusundaki görüşü sunulacak.

ÇAĞLAYAN VE ASLAN DA İDDİANAMEDE

Zarrab hakkındaki değiştirilen iddianameye eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Halk eski Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da 'sanık' olarak eklenmişlerdi.

Genişletilen yeni iddianamede, Zarrab'ın ABD’nin İran yaptırımlarını delmek ve ABD finans sistemi ile bankalarını dolandırmak suçlamasına yeni deliller eklenmişti.

Zarrab, yaklaşık bir buçuk yıl önce hakim karşısına çıktığı, gözaltına alındıktan sonraki ilk duruşması dışında mahkeme salonuna hiç kelepçeyle getirilmemişti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Fındık işçilerine ateş edip 1 kişiyi öldüren kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Murat Yurdakul’a dolandırıcılıktan ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...