07 Kasım 2017 09:20

Güney Kore'de konuşan Trump'tan Kuzey Kore çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore'den yaptığı Kuzey Kore açıklamasında 'Tanrıdan dileğim tam askeri kapasitemizi kullanmak zorunda kalmamız' dedi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore'nin başkenti Seul’de yaptığı konuşmada "Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze kapasitesine ilişkin acilen eyleme geçilmeli" dedi.

On iki gün sürecek Asya ziyaretinin ikinci durağı Seul’de Güney Kore Devlet Başkanı ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, Çin, Rusya ve diğer ulusların Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze programlarını durdurmasını "talep etmelerini" istedi ve acilen harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile birlikte yaptığı basın toplantısında Trump, "Kuzey Kore küresel bir eylem gerektiren küresel bir tehdittir" dedi ve ekledi: "Kuzey Kore’nin tüm inşa ettiklerimizi tehdit etmesine izin veremeyiz. Tanrıdan dileğim ABD’nin tam askeri kapasitesini kullanmak zorunda kalmamamız."

Konuşmasında, Trump ile Kuzey Kore konusu üzerine "içten" bir görüşme yaptıklarını ve bölgedeki askeri güçleri artırmak konusunda anlaştıklarını belirten Moon da, ABD ve Güney Kore’nin Kuzey Kore tehdidine karşı güçlü duruşunu koruması gerektiğini vurguladı.

TRUMP PROTESTO EDİLDİ

Trump'ın Güney Kore ziyaretinde Trump karşıtları de ülke devlet başkanı Moon Jae-in’in konutunun dışında gösteri yaptı.

Güney Kore'de Trump protestosu

Trump’ın Güney Kore ziyaretini protesto eden göstericiler, Devlet Başkanı’nın ikamet ettiği Mavi Ev’in çevresinde "Trump’a hayır, Savaşa hayır" sloganları attı.

ABD İSTEDİ, JAPONYA’DAN KUZEY KORE’YE EK YAPTIRIMLAR GELDİ

Japonya nükleer tehdit oluşturmaya devam ettiği gerekçesiyle Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırımlar uygulamaya başlayacak.

Japonya hükümeti kabine sekreteri Yoshihide Suga, önceki gün Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve ABD Başkanı Donald Trump’un bahsetmiş olduğu yaptırımların dokuz şirketin ve 26 bireyin varlıklarının dondurulması olduğunu söyledi ve ekledi: “Kuzey Kore füze ve nükleer tehdidi daha önce hiç görülmemiş boyutlara ulaştı. Ülkenin uluslararası toplumun ciddi uyarılarını hiçe sayan provokatif eylemleri kesinlikle kabul edilemez.”
Yaptırım uygulanacak kurumlar merkezi Çin’de bulunan bazı Kuzey Kore bankaları, bireyler ise Çin, Rusya ve Libya’nın da dahil olduğu farklı ülkelerde bulunan isimler.

‘BASKIYI ARTIRMA AMAÇLI ORTAK DURUŞ’ AÇIKLAMASI

Kabine sekreteri Suga Trump ziyareti sonrasında uygulanmaya başlanan bu yaptırımların iki ulusun Pyongyang karşısında birlikte duruşunu göstermeyi ve baskıyı artırmayı amaçladığını savundu. Trump önceki gün Japonya’da yaptığı açıklamada, “ABD Kuzey Kore konusunda Japonya’nın yanındadır. Kuzey Kore’nin Japonya üzerindeki balistik füze denemeleri “medeni dünyaya, uluslararası barışa ve istikrara bir tehdittir” demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

138 yıl önce bulunan iskelet 4 bin yaşındaki çiftçiye ait

SONRAKİ HABER

Baskın Oran'ın oğlu Hasan Köseoğlu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa