03 Kasım 2017 12:55

İhraç edilen öğretmenden tek kişilik tiyatro

KHK ile ihraç edilen okul öncesi öğretmeni Duygu Şahlar, 'Bi’Şey Anlatıcam Eee, Kurtulduk Mu?' adlı tek kişilik oyun sergiledi.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Eğitim Sen üyesi okul öncesi öğretmeni Duygu Şahlar,  “Bi’Şey Anlatıcam Eee, Kurtulduk Mu?​” oyunuyla Çaycuma’daydı. 7'den 70'e herkesin izleyebileceği 'bir özgürlük masalı'ydı anlatılan oyun.

Bir farenin, yaşadıkları kölelik düzeninin farkında olmayan hamsterlara özgürlüğü tarif ettiği oyun ilgiyle izlendi.

“Bi’Şey Anlatıcam" oyunuyla Eğitim Sen şube ve temsilcileri aracılığıyla Türkiye turuna çıkan Duygu Şahlar gittikleri illerde KHK ile ihraç edilmiş kamu emekçileriyle ve halkla buluşmayı hedeflediklerini söyledi. Şahlar, "KHK’la işime sonra verildikten sonra 'Şimdi birbirimize bir şey anlatma, birbirimizle buluşma zamanı' dedim. Tiyatro yetişti imdadıma. 'Bi’şey Anlatıcam' dedim önce, sonra da 'Eee, kurtulduk mu?' masalını anlatmaya başladım. Önceleri dostlara anlattığım bir masal olmuştu, şimdi ise herkesle buluşmak istediğim bir köprü. Bir özgürlüğe kaçışın hikayesini anlatıyorum, uğradığım her durakta. Sendikam Eğitim Sen'in aracılığıyla gittiğim il ve ilçelerde KHK’lı olan olmayan bütün herkesle söyleşiyorum, çaresiz olmadığımızı anlatmaya çalışıyorum." dedi.

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Duygu Şahlar'a teşekkür ederek, "Duygu Öğretmenimiz bizim gibi hukuksuzca ihraç edilmiş bir arkadaşımız. İhraç edenler; bizlerin korkacağını, doğrularımızı söylemekten geri duracağımızı zannediyorlardı ancak yanıldılar. Daha bugün 'Özelleştirme ölümdür, TTK'nın bir çakılını bile vermeyeceğiz' diyerek alanlara çıkan maden işçilerinin yanındaydık. Duygu arkadaşımız da sahnelediği oyunuyla şehir şehir gezerek korkunun üzerine gidiyor. Bu zor günlerin aşılması için verilen mücadeleye oyunuyla katkı sunuyor." dedi.

Oyun sonunda KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ve oyunu izleyenlerle ülkede yaşanan süreç ve oyun üzerine söyleşi yapıldı. Çaycuma'nın ilerici, demokrat yapısını bozmaya yönelik yapılan çalışmalara karşı Eğitim Sen verdiği mücadelesi, Çaycuma'da niçin Eğitim Sen yöneticilerinin ihraç edildiği ve ihraç edilme sonrasında Çaycuma’da gösterilen güçlü dayanışma anlatıldı. Oyunu izleyen çocuklar da oyun üzerine düşüncelerini aktardılar.

Farklı şehirlerde oyun sonrasında yapılan çekimler video günlüğe (belgesel) dönüştürülecek. (Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da şiddeti protesto eden avukatlar duruşmalara girmedi

SONRAKİ HABER

‘AKM’yi yıkmak da yıkıma terk etmek de suç’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...