01 Kasım 2017 10:55

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı Cumartesi başlıyor

İstanbul Kitap Fuarı 4-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Paylaş

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, kapılarını otuz altıncı kez bu Cumartesi günü açmaya hazırlanıyor. Fuar, TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek 

İYİ Kİ VARSIN EDEBİYAT

Onur Konuğu ülkenin Kore olduğu, yurt içi ve yurt dışından 820 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 295 etkinlik gerçekleştirilecek. Bu seneki teması “İyi ki Varsın Edebiyat” olan fuar binlerce kitap çeşidi ile okurları için hazırlanıyor.

ONUR YAZARI AYLA KUTLU

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı onur yazarı Ayla Kutlu, fuar süresince çeşitli panel ve söyleşilerle okurlarıyla buluşacak. Fuarda ayrıca Ayla Kutlu için hazırlanan armağan kitap ve “İnsanlığın Öbür Yarısının Yazarı AYLA KUTLU” başlıklı seçme metin ve fotoğraflardan oluşan bir de sergi yer alacak.

ULUSLARARASI KONUKLAR TÜYAP’TA

İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yurt dışından 18 uluslararası yazar ve konuğu ağırlıyor olacak. Bu kapsamda; Fidel Castro’nun son günlerine kadar yanında olan yazar Fabián Escalante Font ve gazeteci-yazar eşi Teresita Candia Ferreyra (Küba), Kolombiya’nın önemli yazarlarından Carlos Granes, çocuk kitapları yazarı Margriet Ruurs (Hollanda),Dmitry Glukhovsky (Rusya) konuk yazarlar arasında.

Paneller kapsamında ise Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson (Norveç), Deutsche Welle’nin şef editörü Ines Pohl (Almanya), yazarlar Monika Rinck (Almanya) ve Matthias Göritz (Almanya) 4 ve 5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere konuşmacı olarak katılacaklar.

PISA PANELİ VE EĞİTİM YAYINCILIĞININ ÖNEMİ

İstanbul Kitap Fuarı, Türkiye Yayıncılar Birliği ve TÜYAP tarafından eğitim yayıncılığının önemine dikkat çekmek üzere alanında uzman konuşmacıların katılımıyla PISA 2015 sonuçlarını ülke karşılaştırmalarıyla değerlendirmek üzere 5 Kasım Pazar günü bir panel düzenliyor. Türkiye’den Eğitim Reformu Girişimi’nden Batuhan Aydagül’ün moderatörlüğünde düzenlenecek panelde Singapur’dan Lee Fei Chen, Finlandiya’danTeuvo Sankila ve Estonya’dan Antti Rammo ülke deneyimlerini paylaşacaklar.

Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenecek bir başka etkinlik ise yakın zamanda Göteborg’ta Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Yayınlama Özgürlüğü Komitesi tarafından takdim edilen Prix Voltaire ödülü üzerine olacak. Metis Yayınları’ndan Müge Sökmen’in yöneteceği, IPA Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson, Turhan Günay ve Evrensel Yayınları adına Cavit Nacitarhan’ın konuşmacı olarak katılacağı panelde Voltaire Ödülü'nün amacı ve bu yılki bağlamı, Türkiye ve dünya ölçeğinde yayınlama özgürlüğü sorunları tartışılacak.

KOLOMBİYA EDEBİYATI İLE TÜYAP’TA

Bu sene ilk kez kitap fuarına katılacak olan Kolombiya 4-7 Kasım 2017 tarihleri arasında açık olacak Uluslararası Salon’da yer alacak. Etkinlikler kapsamında Kolombiya ve dünya edebiyatının en önemli yazarlarından Gabriel Garcia Marquez’in yaşamı ve edebiyatının konu edildiği “Gabo: Gerçeğin Büyüsü” film gösterimi yapılacak. 4 Kasım Cumartesi günü gösterilecek filmin ardından Kolombiyalı yazar Carlos Granés ve Kolombiya Büyükelçisi yazar Juan Alfredo Pinto Saavedra izleyicilerin sorularını yanıtlayacaklar.

İKİ FUAR BİR ARADA

İstanbul Kitap Fuarı her yıl olduğu gibi bu sene de TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve teması “ÜTOPYA” olarak belirlenen ARTİST 2017 / 27. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir.

Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuarın bilet fiyatı 5 TL.  

İstanbul Kitap Fuarı hafta sonu 10.00-20.00, hafta içi ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuar 12 Kasım Pazar saat 19.00’da kapanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir Valiliği: Edip Uğur'un eşi gözaltına alınmadı

SONRAKİ HABER

Erzurum'da yetiştirme yurdunda kalan çocuğa istismar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...