Erdoğan açıkladı: AKM yıkılıyor, opera binası yapılacak

Erdoğan AKM'nin yıkılacağını yerine opera binası inşa edileceğini açıkladı. Tarih olarak da '2019 seçimlerinden önceye yetiştireceğiz' dedi.

01 Kasım 2017 08:59
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılacağını, yerine ‘daha modern bir mimariyle’ opera binası inşa edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki 3. Turizm Şurası’nda konuşma yaptı. 

Erdoğan konuşmasında AKM’nin yıkılışını ‘müjde’ gibi sundu: Bugün burada bir müjde vermek istiyorum. Burası, Ankara’daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz, 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nin olduğu yeri yıkıyoruz.” 

'AKM YERİNE OPERA BİNASI YAPILACAK'

Erdoğan konuşmasında AKM’nin yerine ‘modern bir opera binası' yapılacağını da duyurdu. “Oraya daha büyüğünü, çok çok farklı modern bir mimariyi, pazartesi günü İstanbul’da lansmanını yapacağım toplantıyla duyuracağız. 2019’un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbulumuza kazandırmış olacağız. İnşallah 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz.”

‘TURİZME DARBE VURULDU’

Erdoğan konuşmasında turizme darbe vurulduğunu da söyleyerek şöyle konuştu: ”Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan gelişmelerle ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimize çok ciddi bir darbe vurmuştur. Turist sayımız geçtiğimiz yıl 25 milyona kadar gerilemiştir. Turizmde gelen turist sayısına paralel geliri elde edemiyoruz. İnsanlar artık iyi bir müzik dinlemek kadar, o müziğin nasıl icra edildiğini görmek istiyorlar. Gastronomi turizmi de rağbet gören bir turizm çeşididir. İnanç turizmi aynı şekilde insanların ilgisini çekmektedir. İnsanlar artık sadece dinlenmekle, gezmekle, yetinmiyor, gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak, tecrübe etmek istiyorlar. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmeye önem veriyorlar. Bizimle aşık atabilecek denizi, dağları, ovaları, insanı başka bir güzelliğe sahip kaç ülke bulunabilir? Kapısına gelene öyle ters bakan bir millet değiliz biz. Ülkemize gelen turiste gezdiği çarşıdan, aldığı otantik eşyadan ziyade Türk örfünü adetini sunduk sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz. Biz İstanbul gibi mücevher değerinde bir şehrin potansiyelini dahi tam olarak kullanabilmiş değiliz. Son dönemde karşımıza çıkan ve çıkartılan engeller bizim için geleceğimizi inşa ederken dikkate alacağımız birer tecrübedir. Müşterisiz iş, motorsuz otomobile benzer. Görüntü tamamdır ama sizi hiçbir yere götüremez. Yapmamız gereken müşterinin haberdar olmasını sağlamak sonra bunu en güzel şekilde sunmaktır.”  (HABER MERKEZİ)

 {{323266}}

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Otobüs şoförü 'Benim arabam' dedi, yolcuları indirmek istedi

SONRAKİ HABER

MHP Denizli İl Başkanı Birtürk'e istifa çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...