22 Nisan 2017 03:24

Hayalet bina AKM'de çalışanlar var ama etkinlik yok

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 2008 yılından beri 'tadilat gerekçesiyle' sanatsal faaliyetkere kapalı, ancak toplam 58 personel çalışıyor.

Paylaş

Taksim'de 2008 yılından beri 'tadilat' gerekçesiyle sanatsal etkinliklere kapatılan Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 58 personel çalışıyor.

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre, 9 yıldır kaderine terk edilen AKM , tarihten bu yana camları kırık, bakımsız halde boş duruyor. Fakat binada biri vekaleten müdürlüğe bakan 2 müdür yardımcısı, 6 şube müdürü, 1 şef, 1 araştırma görevlisi, 1 doktor, 6 memur, 11 temizlik görevlisi, 30 güvenlik görevlisi her gün binaya gidip imza defterine kaydını düşüyor. 

Ankara’daki Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı durumdaki AKM’nin bahçesinde daha önce mutfak olarak hizmet veren iki katlı binaya yerleşen personel her gün işe geliyor. Ancak gün boyunca masalarında oturmak dışında yaptıkları bir iş yok. Kültür Bakanlığı’nın birçok kurumunda personel açığı varken boş durumdaki AKM’nin personel, temizlik, güvenlik, arşiv, mali işler tahakkuk ve planlamadan sorumlu şube müdürlerine bağlı 1 şef, 1 araştırma görevlisi, 1 doktor, 6 memur kadrosu var. 

Bakanlığın açtığı ihale ile 11 temizlik, 30 güvenlik personeli de AKM’de görev alıyor. Her temizlik işçisine neredeyse sadece bir oda düşüyor. Ayrıca her tarafı harabeye dönmüş AKM’de 30 güvenlik görevlisinin nereyi koruduğu da belirsiz.  

‘AKŞAMA KADAR OTURUYORUZ’

AKM’nin müdürü ise resmi plakalı devletin aracını kullanıp Ataköy’deki lojmanda yaşıyor.AKM’nin etrafını kapatan paravanın üzerinde ok işareti ile yönlendirilmiş ‘Atatürk Kültür Merkezi Müdürlüğü’ yazılı tabela dikkat çekiyor. Okun gösterdiği yönde küçük bir kapı yer alıyor. Kapıdaki görevli müdürlüğü arayanları daha önceleri araç giriş-çıkışının sağlandığı demir bariyerli kapıya yönlendiriyor. 

İsmini vermeyen bir çalışan, AKM’nin eski müdürü Bülent Bilgin döneminde şube müdürü sayısının bire indirildiğini, personelin geçici görevle bakanlığın başka birimlerine gönderildiğini, ancak Bilgin emekli olunca personelin geri çağrıldığını anlattı. Sabahtan akşama kadar boş oturduklarını, huzursuz olduklarını belirterek faydalı olabilecekleri başka birimlerde görev almaları gerektiğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

WikiLeaks, casus televizyon yazılımını yayınladı 

SONRAKİ HABER

Diyet içecekler felç ve bunamaya neden oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...