12 Haziran 2017 18:39

Erdoğan: AKM'nin projesi bitti, yıkılacak

Ünlü isimlere verdiği iftar yemeği sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim AKM binasının yıkılarak yerine yeni bir bina yapılacağını söyledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı ve sporculara verdiği iftar yemeği sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için "Projesi bitti, yıkıp yeniden çok güzel bir eseri İstanbul'a kazandıracağız" dedi.

'TAKSİM'DEKİ AKM PROJESİ BİTTİ'

Konuşmasında "Sanat toplumları bir arada tutan değerdir" diyen Erdoğan, "Ülkemizde maalesef bu bir dönem belli bir kesimin elinde olmuştur. Taksim'deki opera binasının yenilenmesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni kastediyorum, daha iyisini yapmak girişimi bu kişilerin saldırısına uğramıştır. Taksim'deki AKM projesi bitti, yıkıp yeniden güzel bir eseri İstanbul'a kazandıracağız. Pek çoğunuzun bilmediği bir şeyi ifade etmek istiyorum. Türkiye'de Batı ülkelerinde az rastlanan opera binası, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'dir. Bunu yaparken bütün mimar arkadaşlarıma gezdirdim. Türkiye'de aslında opera binası yok. Şimdi görkemlisini yaptık. Aynı anda 2 bin kişiyi alabilen opera binasına sahibiz. Maalesef opera binasını 15 Temmuz nedeniyle kullanamadık. İnşallah ülke olarak huzura ulaşınca en güzel konserleri takip etme imkanı elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Taksim'deki AKM binasının yıkılacağını ifade eden Erdoğan "Bundan sonra işin uygulama işine geçeceğiz. Kültür sanatı belli bir kesimin elinde tutma saplantısı üzüntü verici bir sığlığa yol açmıştır. Türkiye'nin gücü ve kapasitesi ile bulunduğumuz yer uyumlu değil" dedi.

'SANATÇILARIN DEVLET MEMURU OLMASI DOĞRU DEĞİL'

Prensip olarak sanatçıların devlet memuru olmasını doğru bulmadığını belirten Erdoğan "Ama klasik Türk müziği, opera sanat dallarında devletin boşluğunun doldurulamayacağının farkındayım. Devlet ile kültür sanat faaliyetleri arasındaki sağlıksız durumu belediyelerde görüyoruz. Belediyelerimizin kültür sanat faaliyelerinde skora değil niteliğe yönelmeleri gerekiyor. Televizyon dizileri küresel düzeyde en büyük kültür başarımızdır. Körfez'de Hindistan'da yaptığım gezilerde Türk dizilerinin beğenildiğini duymak beni gerçekten farklı bir şekilde memnun etti. Hindistan ve Türkiye ortak film konusunda çalışma yapacak. Bilhassa tarihi dizilerin senaryoların doğruları anlatacak şekilde yazılması şarttır" dedi.

ÖNCEKİ HABER

AKP, 2002’de zeytinliklerin talana açılmasına karşı çıkmış

SONRAKİ HABER

Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...