Şişli’de veliler Kaymakamlık kapısına dayandı

Şişli'de veliler Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu ve Kurtuluş Ortaokulu'nun taşınması planına karşı eyleme geçti.

12 Ekim 2017 07:40
Paylaş

İstanbul Şişli’de bulunan Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu ve Kurtuluş Ortaokulu'nun velileri, okullarının taşınması planına karşı bir araya gelerek kaymakamlık binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Veliler, taleplerinin kabul edilmemesi halinde Milli Eğitim Bakanlığına gideceklerini ve gerekirse çocuklarıyla oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

Kurtuluş Ortaokulu önünde toplanan veliler, “Okulumuzdan başka okul istemiyoruz” pankartı açarak “Okulumuzu terk etmiyoruz”, “Biz bu okulu seviyoruz”, “Kurtuluş Ortaokulu bizimdir”, “Çocuğumun eğitimine dokunma”, “Bizim çocuklarımız sürgün değil” dövizleri taşıdı. Sık sık “Şişli uyuma okuluna sahip çık” sloganı atan velilere çevreden de alkışlarla destek geldi.

‘SIKIŞTIRILMIŞ BİR EĞİTİM VERİLECEK’

Kurtuluş Ortaokulu önünde veliler adına açıklama yapan Sema Yalçın, öğrencilerin Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu’na taşınacağını ve Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin de onların yerine getirileceğini belirterek, sıkıştırılmış bir yöntemle öğrencilerin eğitim görmesini dayattıklarını ifade etti.

Yalçın, “Sıkıştırılmış bir eğitim verilecek.Okulumuzdan vazgeçmek istemiyoruz. Bunun için her türlü yasal yolu deneyeceğiz. Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Kaymakamlığa ve bakanlığa gideceğiz. Bizi görmüyorlarsa çocuklarımızla oturma eylemine devam edeceğiz. Resmi bir karar yok ama çocuklarımıza Pazartesi günü eğitimlerine Mahmut Şevketpaşa Ortaokulu'nda öğlenci grup olarak devam edecekleri söylenmiş. Biz velilere bir şey söylenmedi. Sadece çocuklara söylenmiş. Emrivaki şekilde bir şeyler yapılıyor” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından veliler Şişli Kaymakamlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Bir grup veli dilekçelerini vermek ve kaymakamla görüşmek için içeri girdi. Yapılan görüşmelerde herhangi bir sonuç çıkmadığı için öğleden sonra velilerden oluşan 10 kişilik bir heyet İstanbul Vali yardımcısıyla görüşecek. Buradan da olumlu bir sonuç çıkmazsa veliler, Milli Eğitim Bakanlığına gideceklerini söyledi.

ŞİŞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NE AVM YAPILMAK İSTENİYOR

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının yıkılıp, lisenin Kurtuluş Ortaokulu binasına taşınması, Kurtuluş Ortaokulu'nun da Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu'na taşınmak isteniyor. Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına ise AVM yapılmak isteniyor. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar müftülük yasasına karşı Meclis'te: Rızamız yoktur

SONRAKİ HABER

Filistin'de el Fetih ve Hamas uzlaşıya vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...