24 Haziran 2016 12:33

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılıp AVM yapılacak

İstanbul’da bulunan Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılarak alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiası ile ilgili açıklama yapıldı.

Paylaş

İstanbul’da bulunan Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılarak alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiası üzerine açıklama yapan Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ercan Badur, “Okul arazisi ile ilgili yapılan, ranta dayalı imar planı değişikliğinin iptalini istiyoruz” dedi. 

“Şişli Endüstri Meslek Lisesi sahibinden satılık değil!”, “Eğitimde fırsat eşitliği bu okulda yaratılıyor” pankartlarının asıldığı basın toplantısına Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Şişli Merkez Mahalle Forumu, İstanbul Şehir Plancıları Odası ve okulda örgütlü sendikaların işyeri temsilcilikleri katıldı.

Burada konuşan Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ercan Badur arazi tapusunun Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait olduğunu ve vakıf tarafından da Taşyapı Şirketi’ne kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldığını ifade etti. Okul arazisinin iade kararı sonrasında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar değişikliği yapıldığını ve karara karşı davalar açıldığını dile getiren Badur, “İmar planlarına açtığımız davalar neticesinde bugünki son durum 60 dönüme yakın arazi içerisinde 17 dönümlük bir okul alanı ayrılmış olarak görülmektedir. Arazinin geri kalanına cami, alışveriş merkezi, rezidans yapılacak şekilde imar değişikliği onaylanmıştır” diye konuştu.

Badur, “Milli Eğitim eski bakanı Nabi Avcı imzasıyla Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı arasında yapılan bir protokol ortaya çıkmıştır. Protokolün tarihi 19 Nisan 2016’tır. Bu protokole göre 2016 eğitim öğretim yılı sonunda okulun yıkımına başlanılacaktır” dedi.

TALEPLERİ NELER?

Taleplerini sıralayan Badur, “Okulumuzun bulunduğu arazi, Bulgar Ekzarhlığı’na mülkiyet değil, okul yeri olarak kullanımına tahsis edilmiştir, bu nedenle taşınmazın tekrar Hazine adına kayıt ve tescilin yapılmasını, bu mümkün olmadığı takdirde 1958 tarihli tahsis kararı doğrultusunda kamulaştırılması yapılmasını istiyoruz. Okul arazisi ile ilgili yapılan ranta dayalı imar planı değişikliğinin iptalini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile vakıf arasında yapılan utanç protokülünün iptalini istiyoruz. Halen arazi üzerinde kurulu olan meslek lisesinin yıkılmak bir yana gerekli kaynaklar ayrılarak yenilenmesini ve daha da güçlendirilmesini istiyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım'dan İngiltere yorumu: AB, bu gelişmeyi iyi okunmalı

SONRAKİ HABER

Alevilerin kutsal ziyaret alanı satışa çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...