Paşabahçe cam işçilerinin direnişi dayanışmayla büyüyor

İşten atılan Paşabahçe cam işçilerinin Kristal-İş önünde başlattığı direnişe, AKKİM işçileri ve EMEP GYK Üyesi Sabri Topçu destek verdi.

09 Ekim 2017 12:38
Paylaş

İşten atılan Paşabahçe cam işçilerinin Lüleburgaz Trakya Kristal-İş sendikası önünde başlatmış olduğu direniş destek ve dayanışmalarla büyüyor. Vardiyalardan çıkan işçilerin de destek verdiği direnişe Eski Türk-İş Başkanlar Kurulu Üyesi ve Emek Partisi GYK Üyesi Sabri Topçu ile Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten atılan Akkim işçileri de destek verdi.

“Sermayenin dini, imanı, vatanı yok” diyerek işçilere seslenen Sabri Topçu, şöyle devam etti: “Eğer Şişecam dünya devi olduysa bu işçilerin emeği sayesinde oldu. bugün 90 işçiyi kapının önüne koymak ayıptır günahtır. Asıl sorun sendikadır. Sendikanın asli görevi işveren üzerinde baskı kurmak, işçilerin haklarını korumaktır. Sendika bu işe sahip çıkmalı” diye konuştu. Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş’a da seslenen Topçu, “Gel işçinin önüne düş, fabrika fabrika üretimden gelen gücünü kullanarak bu arkadaşların işe dönmesini sağla” dedi.

 “Arkadaşlar mutlak ve mutlak sendikayı bu işin öncüsü yapmak zorundasınız” diyen Topçu şunları söyledi: “Bizim demokrasi güçlerinin bu eyleme destek vermesi elbette önemli ve sonuna kadar yanınızdayız ancak ama asıl olan örgütlü güçtür, işçilerin gücüdür, emeğin gücüdür. Bugün 90 kişi yarın 390 kişi olacak. Bunu engellemenin yolu mücadeleden, üretimi durdurmaktan geçiyor.”

AKKİM İŞÇİLERİNDEN DESTEK

Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten atılan ve İstanbul Hadımköy’de 2 ayı aşkın süredir direnişte olan Akkim işçileri de cam işçilerine destek ziyaretinde bulundu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sağlık çalışanına bıçaklı ve silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Aladağ yurt yangını davasında ailelerden adalet çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa